27-07-08

hoge vochtigheidsgraad

Dat was me het weekje wel!!!  Vorig weekend zat ik dus heel het weekend in Bagimont (Ardennen) met de trekkingschool, dus dan kon ik jammer genoeg niet gaan lopen.  Hebben wel een wandeling gedaan van 5 km, dus dat vind ik dan ook wel goed, dat ik toch een beetje beweging heb gehad hé :-))

Maar toen ik thuiskwam begon het snot te komen, en daarna de keelpijn, en het bijbehorend hoestje...  Ik ben dus van heel de week niet gaan lopen, ik raakte al buiten adem van mijn verstopte neus, dus wat zou dat dan wel niet geven met het lopen hé :-)

Gisteren dan toch mijn loopschoenen terug bovengehaald, want het had lang genoeg geduurd vond ik!!!  Ik had wel verwacht dat het natuurlijk niet zo goed zou gaan, aangezien ik al een weekje "buiten strijd" was.  Maar uiteindelijk viel het eigenlijk nog best mee moet ik zeggen!!!  Als je rekening hield met het veel te warme weer, de veel te hoge vochtigheidsgraad en de conditie die een stapje achteruit had gezet :-))  Ik ben begonnen aan de training die ik normaal zou moeten gedaan hebben: L W LL WW LLLL WWW LLLL WWW LLLLL WWW en ik heb enkel de laatste 5 minuten niet meer gelopen...  Toen Evy tijdens m'n laatste 4 minuten zei: "nog één minuut" was ik al aan het piepen dat het niet meer schoon was!!!  Ik heb het dan uiteindelijk toch moeten opgeven in die laatste minuut van de 4 minuten, want het ging niet meer...
We waren nog maar op de "heenweg" in het bos, dus we hebben dan ook heel die weg terug moeten wandelen :-))  Onderweg nog eens geprobeerd van een stukje te lopen, maar genoeg is genoeg :-))

Morgen ga ik terug dezelfde training doen, en hopelijk lukt het dan wat beter!!!  Ik ga wel pas gaan als het een beetje frisser is, want het was me wat te warm :-))

10:09 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-08

uit mijn buurt

Gisteren was het al weer les 11!!!  Deze keer ben ik es net voor het eten gaan lopen.  Van te voren snel wel een stukje droge boterham opgegeten opdat ik toch niet met een heel lege maag zou vertrekken hé...  Het was dezelfde training als vorige week: 8x 2 minuten lopen!!!  Vorige keer had ik zo gevloekt op Evy, maar nu viel het wat meer mee.  Dat betekent dus dat het elke keer weer een beetje beter gaat als de vorige keer hé!! :-))

Het was wel niet zo druk in't bos, en de dazen zijn ook een beetje uit mijn buurt gebleven!!  Al maar chance, want ik ben nog helemaal geboebeld van vorige keer!! :-))  Om dan nog maar te zwijgen over die muggen die mij 's nachts nog komen opeten!!  Vooral mijn vingers dan, niets is zo vervelend als muggebeten op je vingers of tenen...

Nu kan ik een paar daagjes niet gaan lopen omdat ik op weekend ga naar de Ardennen!!!  En 't is met de trekkingschool op cursus, dus ik vrees dat ik daar geen tijd ga hebben om te gaan lopen!!  Dus 't zal pas maandag zijn dat de laatste les van week 4 gepland is :-))

Anyway, 'k ben blij dat het al zo supergoed gaat en dat ik het blijf volhouden!!  'k Zit bijna in de helft van de 10 weken, en dan begint het pas hé :-))

08:23 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-07-08

opgevreten met huid en haar

Vandaag les 10!!!  Wat gaat het snel, hihi :-))  Alhoewel, 'k heb de indruk dat het toch wat minder snel gaat als in het begin, maar dat komt doordat ik nu m'n rustdagen wat meer respecteer!

Les 10 was dezelfde als les 7, en dus minder "zwaar" als vorige keer...  Hoewel...  Het viel toch niet mee eigenlijk!!  't Is te zeggen, ik heb wel alles uitgelopen zoals Evy me heeft opgedragen, maar ik denk dat het tijdstip niet zo goed gekozen was.  Ik pas om 19u thuis van het werk (onderweg in de bus nog uitgescholden door een oude vent, hij zei: "smerige ros", want hij vond dat ik zijn staanplaats in had genomen, ik heb dan geantwoord: "ge zijt abuus, want ik ben niet ros en ook niet smerig), dan gegeten, en dan al een goei half uur na het eten al gaan lopen...  Dat is eigenlijk niet goed denk ik, zo met een volle maag...  Maar jah, dat weten we dan weer voor volgende keer hé!!!

Ik zal donderdag maar na m'n busrit gaan lopen, die zal me waarschijnlijk stof genoeg geven om over na te denken tijdens het lopen, hihi :-)))

Het stretchen gaat trouwens ook goed, alé, dat doe ik toch telkens voor en na het lopen.  Alleen zo dat gedoe om uw kuitspieren te stretchen, dat lukt bij mij nooit!!!  Ik voel daar niks van in mijn kuiten (ik dacht vroeger eerlijk gezegd altijd dat dat was om uw bovenbeenspieren te stretchen :-))).  Ik heb wel te soepele gewrichten waardoor mijn spieren wat langer zijn dan bij andere mensen, dus misschien zal het daardoor komen...

Vanavond ben ik trouwens weer in het bos gaan lopen, want de papa ging mee en dan moest ik niet telkens omkijken wie mij achterna kwam lopen hé :-))  Onderweg ben ik wel weer opgevreten met huid en haar door al die vieze beesten in't bos (dazerikken vooral dan hé).  Echt, ze hebben mij zelfs tot bloedens toe gestoken!!!!!  Ik vraag me af wat er zo lekker is aan mijn bloed...

21:38 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-07-08

up and running

Jawel hoor!!  We zijn terug up and running :-))  De pijn in de knie is volledig over, en het ging weer supergoed!!  Ik ben meteen aan de volgende training terug begonnen (zo lang ben ik er niet tussenuit geweest), en het ging ongelooflijk goed!!  Het was wel ineens weer een pakje erbij, zelfs tot 5 minuten!!! (hihi, voor jullie die-hards is dat een piece of cake natuurlijk hé :-))
'k Heb zelfs mijn "parcours" al een stukje moeten uitbreiden in't bos, anders moest ik te lang op de harde ondergrond lopen, en daar had ik niet veel zin in :-))  Maar waar het een beetje te dicht begroeid was (en dus te griezelig) ben ik maar teruggedraaid.

Het schema zag er vandaag zo uit: L W LL WW LLLL WWW LLLL WWW LLLLL W.  Ik moet wel zeggen: toen ik terugkwam had ik terug een rodere kop dan de andere keren!!  Misschien omdat het 5 dagen geleden was?  Ofwel omdat het ineens tot 5 minuten ging en ik dat niet gewoon was?  Ik weet het niet, maar zolang het maar goed gegaan is, is dat ok hé!! :-))  Evi begint soms wel wat te zagen, vooral als ze zegt: "je moet niet te snel lopen, maar ook niet treuzelen", ze zegt het wat te vaak, en ik treuzel niet!! :-)

Na een 2 à 3 minuten kreeg ik weer goed dat ritme te pakken, en dan lijkt het alsof je gewoon maar vooruit zweeft hé!!  Wat ik ook wel leuk vind in't bos, als er zo mensen aankomen die met hun hond aan het wandelen zijn, dan loop ik zo hun richting uit, en ik merk niet eens meer dat ik aan het lopen ben!  Misschien gewoon omdat ik naar die mensen aan't kijken ben (en zij wsl ook naar mij :-)), en dan ben ik niet meer bezig van: "goh, amai, ben al lang bezig, zouden die minuten nu nog niet omzijn?  Alé Evi, zeg nog eens iets!!". 
Op de Finse piste heb je dat dus niet hé.  Iedereen loopt in dezelfde richting die toerkes, en af en toe kom je wel iemand tegen die naar de andere kant aan't lopen is (de piste "terug" ligt net naast ne piste "heen"), maar die zijn dan ook zo aan't puffen en aan't zweten en die zijn gewoon met hun eigen loop-training bezig, dat ze niet zo veel reactie vertonen als je er voorbij loopt.  Daar ben je gewoon "ne loper" zoals al de rest, en ben ik eigenlijk zelfs "nen trage loper" die door iedereen voorbijgestoken wordt.
In't bos ben je: "waaw, amai die is aan't lopen!", en ben je bijna een uitzondering en kijken de voorbijgangers bewonderend naar u, en da's toch veel leuker :-))

12:02 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-07-08

SHIT!

Vanavond weer volledig in tenue richting Beerse gereden om nog wat op de finse piste te gaan lopen. Dokter had gezegd dat ik beter niet op de harde weg kon lopen in't begin (had al wat last van mijn knieën).
Dus, ik stond klaar, de iPod stond klaar, de regen was ook weer van de partij, en ik vertrok... Ik voelde in't begin al dat m'n onderbenen er wat losjes aan hingen. Na een minuut begon mijn knie enorm veel pijn te doen, en een beetje later heb ik dan moeten opgeven omdat het gewoon niet meer ging... Met pijn in het hart (en in mijn knie) ben ik terug naar m'n auto gestapt en helemaal ontgoocheld terug naar huis gereden...

Ik hoop maar één ding, en dat is dat ik binnen een paar dagen weer met een stel gezonde knie'tjes terug m'n trainingen kan afmaken, want dit is gewoon vreselijk... (ok, er bestaan ergere dingen, maar dit vind ik ook wel heel erg!!)

20:55 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-07-08

bosmensen

Het moest er ooit van komen, dat het niet ging zoals gepland...  Maar het was dan ook wel ineens van katoen geven vandaag!!!!  Gewon 8 keer 2 minuten lopen en tussenin 1 minuut wandelen...  'k Moet toegeven, ik heb een paar keer serieus gevloekt!!!  En (sorry, moesten er mensen zijn die ze kennen, of moest ze dit zelf lezen) ik heb Evi zelfs een paar keer "trut" genoemd!!  (oeps :-))

Maar, desalniettemin (als je na die training nog zo'n woorden kunt typen, dan wil dat wat zeggen hé :-)) heb ik toch de training helemaal uit kunnen lopen, met het nodige gezaag en geklaag natuurlijk!!

Onderweg viel dan nog eens het plastiekje van mijn oortje van mijn iPod eraf (te veel geprutst denk ik) en dat ligt nu ergens in't bos.  De papa is nog teruggedraaid om het te zoeken, maar ik denk dat de bosmensen dat snel gaan pakken zijn omdat ze zo'n plastiekje misschien nog niet hadden.  Ge ziet, de humor is er ook sterk op vooruit gegaan... :-))

We zijn ook naar't bos gelopen over't straat, en in't begin kreeg ik al wat last van mijn knieën en onderbenen...  Misschien toch niet zo'n goed idee om op straat te gaan lopen...  Hopelijk gaat het morgen al beter zijn, en anders neem ik gewoon nog een extra dagje rust.

21:54 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-07-08

200 meter verder

Vandaag ben ik eindelijk tot in de Decathlon geraakt.  Man man man, wat was DAT voor helse drukte daar!!!  't Was precies gratis, zoveel volk!!!  'k Heb dan een nieuwe short gekocht voor te lopen, maar de t-shirtjes waren bijna allemaal uitverkocht in mijn maat, en als er dan toevallig nog waren, dan waren die evengroot als een maatje kleiner, en ook evengroot als een maatje groter...  Dus geen tshirtje gekocht, maar 'k heb nog wel wat liggen thuis :-)
Ook ineens maar nieuwe golfballen gekocht (aangezien ik die toch altijd in het water slaag, of ergens naast de green, zodat ik ze niet meer terugvind).

Deze namiddag ben ik dan eens voor het eten gaan lopen (ik had enkel vanmorgen gegeten, en 's middags zo wat hapkes maar geen echt eten) en het ging echt weer supergoed hé!!  Ik weet niet wat het is, maar het is echt zo ongelooflijk leuk en het geeft mij zo een kick!  Mijn snelheid gaat erop vooruit, mijn recuperatietijd gaat er natuurlijk STERK op vooruit, en ook mijn uithouding enzo!!  Nu heb ik dus vandaag dezelfde training gedaan als eergisteren (dag 3 van week 2 = dag 1 van week 3) en ik heb zelfs 200 meter verder gelopen!!  'k Loop tegen 6.5 minuut per kilometer, en 'k vind dat voor mezelf toch redelijk goed.  Mijn doel was eigenlijk een beetje om eind juni al 3 km te lopen tijdens een training, maar 5 juli is ook goed!! :-))

Het enige jammere is dat ik er nog geen gram van ben afgevallen!!  Nu ja, 'k heb gelezen dat je daar in't begin ook niet van gaat afvallen, en dat je eerst gewoon ook meer spieren bijkrijgt.  Dus da's ook al goed :-))  'k Voel mij wel goed in mijn vel door dat lopen, dus daar ben ik wel zeer tevreden mee!!  En dat is toch gewoon wat telt hé, dat je zelf content bent :-)

21:07 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-07-08

mijn benen kletsnat

Omdat ik op mijn laatste stukje zoveel reacties kreeg van mensen die me vertelden dat ik "mijn rust moest respecteren", heb ik dan maar 2 daagjes pauze gehouden :-)  Dinsdag was het zwem-weer, en gisteren was het geen weer, dus vandaag 's avonds mijn loopschoentjes aangetrokken, en HUP naar de Finse Piste gereden!!

Toen ik daar aankwam zag ik daar al superveel mensen lopen, en ik dacht: "oh nee, die gaan mij weer heel de tijd voorkruipen enzo, en daar heb ik geen zin in!!".  Maar het was al wat grijs en donker aan het worden, en ja hoor, toen ik begon te lopen begon het al goed te druppelen!!  Eens ik dan goed en wel op weg was, kwamen de druppels al wat sneller en dikker naar beneden!!  Na een halve kilometer was ik natuurlijk door en door nat!!!  Mijn t-shirt absorbeert echt wel veel water moet ik zeggen :-)  Dus daar liep ik dan met een superzware tshirt aan, mijn benen kletsnat en mijn haar helemaal plat tegen mijne kop!!!  Geen zicht dus!!  Maar lopen doe je niet voor't zicht naar't schijnt, hihi :-)

'k Denk wel dat ik mij ne keer een regenjasje ofzo moet aanschaffen, want met dat Belgische weer weet je nooit natuurlijk!!  En misschien binnenkort ook eens een deftig looptenue'ke, want met die short is dat toch niet altijd alles :-)

Maar ondanks het weer ben ik gewoon blijven doorlopen!!  Vandaag was het 1 min lopen, 1 stappen, 2 lopen, 2 stappen en dan 3x 3 lopen en 3 stappen.  Tijdens de 2de keer 3 min lopen had ik echt een supergoed ritme te pakken!!  Ik merkte zelfs niet dat ik al 3 minuten aan het lopen was, en ik had er gerust nog wel een minuutje ofzo bij kunnen doen!!  Maar dat was nog niet aan de orde, dus 'k heb gewoon netjes het schema weer kunnen afronden zoals ik eigenlijk al elke keer gedaan heb!!

Ik kijk ook elke keer na het lopen eventjes in de spiegel, om te kijken hoe rood ik ben.  En als ik dan terugdenk aan mijn eerste les, hoe paars ik er toen uit zag... man man man :-)  En vandaag zo totaal niet hé!!!  Eigenlijk gewoon een gezond kleurtje!!  Dan lijkt het precies alsof ik niks gedaan heb, maar dat is natuurlijk niet zo!!!

Overmorgen les 1 van week 3, joepie!!!

22:02 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |