05-08-08

flanellen benen

Hmmz...  Het zat me weer niet mee vandaag!!!  Sorry dat ik jullie moet teleurstellen...  Maar ik heb m'n 3x 6 minuten jammer genoeg niet gehaald...  Ik was zo slap als een vod!!!  Ik denk dat ik m'n volgende trainingen een beetje beter moet plannen, want nu is het net alsof ik gewoon snelsnel mijn loopschoenen aantrek, m'n iPod-dingen meeneem, en dan vertrek, en het lijkt een beetje "ondoordacht".  Ik ben ook net na het werk (als ik aankwam) gaan lopen, en ik wou nog een banaan eten, maar dat ben ik vergeten.  Met als gevolg dat ik al snel eigenlijk meer liep te wiebelen dan wat anders.

M'n schema zag er vandaag als volgt uit: LL W LLL WW LLLLLL WW LLLLLL WW LLLLLLL WW.  Ik heb het tot en met de eerste 6 minuten goed volgehouden, maar eigenlijk liep ik na de 3 minuten meer zig-zag dan rechtdoor (en ik had nochtans niet gedronken :-)).  Dus na die eerste 6 minuten was ik bekaf!!!  Ik heb natuurlijk de 2 minuten nadien flink doorgewandeld, en ben aan de volgende 6 minuten nog begonnen.  Daar heb ik er dan maar 3 van gedaan, dan gewandeld tot de laatste reeks (7 minuten), en daar heb ik ook de eerste 3 nog van kunnen doen.  Maar toen had ik echt flanellen benen gekregen al!!!  En toen ik dan thuis aankwam zag alles zwart voor m'n ogen!!

Ik vermoed dus dat ik een beetje tips nodig heb...  Eten jullie voordien nog iets?  Drinken jullie voordien? (is het dan niet klots-klots in je maag als je aan't lopen bent?)  Nemen jullie drinken mee onderweg, of is dat niet nodig voor dat half uurtje dat ik bezig ben?  Mijn weekdagen zien er als volgt uit: 6u30 wekker, 7u met de auto van Turnhout nr Antwerpen, 8u beginnen werken - 17u, dan auto terug in en naar huis, en als ik thuiskom trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik lopen.  Ik heb dan vanaf 's middags al niet meer gegeten...  Als je nu gezonder eet (ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk mijn eetgewoontes niet heb aangepast), ga je dan beter presteren?  Komt het dan door die vitamines? (eigenlijk weet ik het antwoord op die vraag al, en misschien zit m'n "fout" daar?)

'k Heb nu wel een beetje een dipje omdat het niet gegaan is zoals ik hoopte...  Maar overmorgen ga ik gewoon terug deze training opnieuw doen, en dan hoop ik dat het allemaal wel gaat zoals ik zou willen :-))  Zonder flanellen benen ;-))  Het moet gewoon lukken hé, 'k ben nu al 5 weken ver, het zou zonde zijn om dat allemaal gewoon maar weg te gooien hé!!

20:05 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

ik heb uw fotooke reeds bij de andere webloglopers gezet Eefje je foto siert mijn blog reeds, tussen Katrien en de anderen, kom maar eens piepen!
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 05-08-08

Voeding een minder dagje heeft iedereen hoor ,niet panikeren :-) maar de voeding speelt inderdaad een grote rol (zie je mailbox ik heb er enkele sites toegevoegd,veel lees plezier)

Gepost door: Katrien | 05-08-08

een offday overkomt iedereen wel eens, bij mij was het vorige vrijdag zo ver ;-) als ik na 't werk train, zorg ik altijd dat ik een boke met choco meeheb naar 't werk om zo rond een uur of 4 in de namiddag op te eten, anders heb ik garantie nen hongerklop tijdens het lopen.

Gepost door: Ruthje | 05-08-08

Bij lange duurlopen 's morgens eet ik altijd een banaan voor ik vertrek. Ik weet nie hoe vlug je loopt maar volgende keer eventueel iets trager lopen, mss loop je jou trainingen wel te vlug.

Gepost door: Stofke | 05-08-08

hoi Eefje Ik zie dat ik bij je voorbeelden sta. Ik voel me vereerd! En je hebt ook een Nik+ zie ik, geweldig! Ik heb sinds kort ook een nike+SportBand en dat is heel verslavend. Het hardlopen is zowieso een verslaving.
Wat betreft voeding:
Voor een half uurtje lopen neem ik in principe geen drinken mee. Wat ik wel doe is om vantevoren voldoende te drinken en iets te eten. Een banaantje of een mueslireep is een mogelijkheid.
Als het warm is neem ik wel wat te drinken mee in mijn drinkbelt.
Ik heb ook wel 's een slechte dag, dat overkomt iedere loper wel 's. Zo'n loopje gauw vergeten en op naar de volgende.
Ik zal je blijven volgen en misschien zien we mekaar 's op een prestatieloopje. Je kunt het en ik weet zeker dat je binnenkort met gemak een half uurtje kunt hardlopen en dan wil je meer en ben je verslaafd net als ik.
Veel hardloopplezier en tot blogs/ziens!

Gepost door: Eugène | 06-08-08

Iedereen heeft al eens een mindere dag . Dus dat dipje zou ik maar vlug en de kast stoppen . Voor ons als amateurs zijn we dikwijls genoodzaakt om dadelijk na het werk te gaan lopen .Dus op dat vlak zit je op gelijke hoogte met vele lotgenoten :-). Eten juist voor het lopen , is iets dat een beetje persoonlijk is . De ene kan daar goed tegen, en de ander heeft dubbel last . Ik in jou plaats nam een stukje peperkoek mee naar het werk en zou dit in de auto op eten als je vertrekt , of juist voor je vertrekt als er flikken mee lezen .:-) En dan zit er toch al vlug een uurtje tussen voor je echt vertrokken bent met lopen . Maar wat ik je ten stelligste zou aanraden is om dadelijk te leren drinken tijdens het lopen . Nu ben je nog maar een star2runner ! nee dat zeg ik verkeerd , je bent AL en star2runner , en je bent al aan 6 min . Op zich met je uiteindelijke doel is dit nog niet zo veel , maar deze inspanning is voor jou ook groot , zelfs heel bewonderens waardig groot , en je lichaam gaat veel meer zweten dan iemand die al beter getraint is . Ik zou bv een 200 g vocht verdampen op die tijd , maar bij jou kan dat zelfs gaan tot 500 - 600 g vocht op dat half uurtje . En dat bezorgt je met deze temperaturen en lucht samenstelling , een veel hogere hartslag waardoor je veel vlugger moe bent en energy tekort komt . Daarbij komt ook dat in het vocht dat je verdampt , suikers inzitten , en die voeden je spieren . Dus het is niet de honger die je slappe benen bezorgt maar het te kort aan suikers en vocht . Ik ga je nu niet lastig vallen met , koop die of die sportdrank , maar neem heel simpel een klein busje water en drink voor je vertrek dat half leeg . Zal je goed doen , en vul het dan terug op met appelsap . Dan heb je dus verdunde appelsap . Moest je nu ooit nog langere afstanden gaan lopen , dus langer dan 1 uur , dan doe je daar een klein snuifje keukenzout ( natriumcarbonade )bij . Dit zorgt ervoor dat je je vocht langer ophoud en dus niet dadelijk naar de blaas loopt . Zo ben je al bijna je eigen sportdrank aan het maken ! Vermijd de AA en de aquaris .....hier zal niet iedereen me akkoort zijn , maar dat is pure rommel . Goed als dorst lesser na het lopen , maar tijdens het lopen , en dan toekomst gericht , niet drinken !!! + Is het te duur voor wat het oplevert !
Ik wens je verder veel succes , en geef zeker niet op ! En zorg dat je zeer traag loopt . Zit er niet mee wat anderen denken , of waneer ze je met een zware adem voorbij lopen om te laten zien dat ze toch sneller zijn . Snelheid komt nadien !!

Gepost door: coach mario | 06-08-08

Het is belangrijk van iets te eten een tijd op voorhand en veel te drinken voor en na de training en indien nodig bij warm weer ook tijdens de training.
Dat AA en Aquarius rommel zijn zou ik niet durven zeggen want de raad om keukenzout in je drinkbus te doen is nog grotere rommel. Onze westerse voeding bevat genoeg natriumchloride (en niet natriumcarbonade zoals gemeld!) om aan de behoeften te voldoen. Er zijn al hart -en vaatziekten genoeg en mensen die sukkelen met een te hoge bloeddruk. Dat die mens dat in zijn eigen drinkbus doet, geen probleem maar dat aan iemand aanraden vind ik straf. De poedervormen om zelf sportdrank te maken bevatten electrolyten (Na, K en Cl) om tijdens zware inspanningen (langer dan 1 uur) de tekorten aan te vullen want door dat geknutsel met je eigen drank ben je nooit zeker van de juiste concentratie.
Verder nog veel geluk met de trainingen en na een mindere training volgt beslist een betere!

Gepost door: Pieter, een starT2runner-begeleider | 06-08-08

Eefje, Ik wens je nog veel geluk met je start2run en met een beetje geduld en heel veel drinken raak je er zeker. Traag lopen is de boodschap.
Als laborante moet ik Pieter wel gelijk geven voor wat betreft natriumcarbonaat. Natriumcarbonaat waar Mario over sprak is geen keukenzout. In de volksmond spreekt men van soda ipv natriumcarbonaat wat een irriterend product is. We wijken af van je oorspronkelijke vraag of probleem maar doe zeker geen natriumcarbonaat in een drinkfles of er zit een gat in je maag.

Gepost door: betty spencer | 06-08-08

Misschien ligt het wel gewoon aan het tijdstip waarop je loopt ? Ik heb zelf alle tijdstippen uitgeprobeerd en 's avonds lopen lukt bij mij niet, zeker niet na een werkdag. Ik loop het liefst 's morgensvroeg met alleen wat drinken in mijn maag en als ik dan toch iets eet dan is het een banaan. Ik sta daarvoor graag een halfuurtje vroeger op. Maar dat zal van persoon tot persoon afhangen. Als ik in de namiddag ga lopen zorg ik wel dat ik minstens twee uur op voorhand gegeten heb.

Gepost door: Luc | 06-08-08

Neem wel de tijd en rust om iets te eten(niet te veel) en van te voren water drinken is ook verstandig.
Maar ga niet te gehaast meteen rennen na je werk en neem even de tijd en rust om alles te verwerken voordat je gaat trainen.
Veel sucses.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-08-08

veel goede raad Je hebt al veel goede raad gekregen, ik loop ook direct na het werk en meestal eet ik rond 4 u gauw een koek of een extra boterham .. zoniet heb ik ook flanellen benen.
Veel succes met de start to run ,, voor je het weet loop je 10 km.

Gepost door: Edith | 06-08-08

mja ik mailde je al da het mij ook ni echt goe afgaat met dit weer. leve de herfst en de winter ;-) hahaha. hoewel ik zot ben op de zomer. maar niet om te lopen. lopen in de zomer ZUIGT. nâh :-) voor de rest ben ik een atypische loper: ik loop perfect een uur of meer op lege maag 's morgens; zelfs intervaltraining is geen probleem, dorst is een probleem bij trainingen > 1u en bij > 15° . geef mij dus maar een ochtendloopje van een uur op een nuchtere maag bij een graad of 5 en ik ben op mijn best ;-)

Gepost door: Jess | 06-08-08

Ikzelf ben eerder een avondloper. Ik kom thuis. Ik eet om 18u en dan is het wachten tot 20u/21u om te gaan lopen.
Direct na het eten lopen gaat niet want dan heb ik een volle maag die in weg zit.

Gewoon volhouden. Ikzelf heb ook mindere dagen. Ik maak het ook soms mee dat ik begin te lopen en dat ik ik na een tijdje voel dat het niet gaat. Dan doe ik het ofwel rustiger of stop ik helemaal.

Gepost door: Nicolas | 07-08-08

Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is. Zoals je al zag heb ik soms ook een off-day. Normaal kan ik nogthans direct na mijn eten gaan lopen zonder enige last te hebben. Veel mensen moeten soms minstens een uur wachten. Ik denk dat je dat zelf een beetje moet ondervinden wat voor jou het beste is. Drinken neem ik normaal niet mee als ik een half uurtje bezig ben. Bij een duurloop van een uurtje of meer uiteraard wel.

Gepost door: yves | 08-08-08

een troostje Mijn vrouw is ook begonnen met start2run,echt van 0 naar 5km,dus je bent niet meer alleen bezig met elastieken benen!

Gepost door: patrick aerts | 10-08-08

off day Eva, zo'n off day heeft iedereen wel eens hoor. Zoveel factoren spelen mee (nachtrust, stress op het werk, regels,...), het kan niet elke dag feest zijn! Je koppeke niet laten hangen en gewoon volgende keer die training nog eens opnieuw doen. Tenzij je 's morgens vroeg een vetloop plant, is het toch best van iets te eten voor je vertrekt. Niet veel, want dan ligt dat op je maag, maar toch iets. Bij mij doet een banaan het altijd goed, een boke choco ook. Een klein beetje drinken ook - enkele slokken water, anders klotst het inderdaad. Echt drank meenemen doe ik pas als ik langer dan een uur ga trainen. Nadien moet je natuurlijk wel veel drinken. Verder is het idd goed je training goed te plannen en voorbereid te verttrekken. Mijn laatste marathon (rijkevorsel) was ook zo ongeorganiseerd begonnen (geen carboloading, pas op het laatste m'n sporttazs klaargemaakt) en dat was een dikke tegenvaller. Voor de dodentocht lag alles dagen op voorhand klaar, en kijk: 't was prachtig. Vooral niet opgeven na een slechte training, die hebben we allemaal wel eens.

Gepost door: Julie | 10-08-08

De commentaren zijn gesloten.