10-08-08

bijna verdwaald :-)

Bedankt iedereen voor de goeie tips die jullie me gegeven hebben!!!  Ik heb er alleszins rekening mee gehouden!!  Het zout in de drankjes ga ik nu nog niet meteen doen :-))  Ik denk ook dat dat nog wat te vroeg is, aangezien ik zelfs nog geen half uur aan een stuk kan lopen :-)) (maar dat komt!!)  Ik heb wel gemerkt dat ik al snel dorst krijg als ik aan het lopen ben.  Misschien moet ik er toch eens aan denken om een flesje water gewoon in de hand mee te nemen...

Na weer enkele daagjes rust (mede door onmacht, nl: files, onweer en lang geplande diner-party's), vandaag terug dezelfde training als vorige keer gedaan.  Ik moet bekennen, het gaat wat minder goed dan in het begin!!!  Vandaag is niet zo gelopen zoals gepland, maar eigenlijk ging het wel veel beter als vorige keer!!

De laatste 6 of 7 (ik heb ze nog niet echt geteld, maar volgens mij liegt Evy soms over het aantal minuten, dan zegt ze: "6" en dan zijn het er 7...) zijn weer niet volledig geslaagd...  Ik was vol goede moed vertrokken, maar had zo een beetje m'n bedenkingen over de route die ik doe...  Dat is zo achter ons huis door op een zandweggetje, dan een stukje over straat tot aan een tunneltje onder de Ring rond Turnhout.  En vanaf daar is het een km over een verharde weg door het bos, en vanaf daar liep ik dan altijd rechtdoor over een straat in een villawijk.  En halverwege m'n training (als ik in de helft van m'n minuten was) dan draaide ik gewoon terug en liep dezelfde weg terug.  Eigenlijk maar saai op den duur...  Dus ik dacht, op het einde van't bos, draai ik eens naar links, een andere straat door van de villawijk.  Sjieke huizen, amai :-))  Maar dus eventjes op de verharde weg gelopen, en dat ging eigenlijk heel goed!!  Beter dan zo wat naast de weg op het gras...  Op het einde van die straat, sloeg ik terug linksaf, om gewoon "een toer" te lopen hé, maar na een tijdje werd het dan terug verharde bosweg.  Ook goed natuurlijk, het liep vlotjes, af en toe wat plassen ontwijken (of niet ontwijken :-)) tot dus de weg stopte...  Ik kon wel ergens linksaf slaan, langs een maïsveld, dus dat deed ik dan maar.  Ik dacht: op het einde van het maisveld, zal ik wel terug op m'n 1ste bosweg zitten, maar nee hoor...  Ik kwam gewoon op een andere bosweg!!  Dus daar dan maar een kant gekozen (rechts, want mijn oriëntatievermogen is nog zo goed dat ik wist dat ik die kant op moest :-)).  Maar die weg liep naar zo'n soort kasteeltje met een poort ervoor...  Ik was dus compleet verkeerd dacht ik!!!  Maar de poort van het kasteeltje stond open, dus ik dacht: als ik verkeerd zit, dan ga ik gewoon eventjes aanbellen om te vragen waar ik ben (ik had een tijds"druk" want moest op tijd ergens zijn!!).  Maar gelukkig...  Toen ik de poort naderde, bleek dat er voor de poort nog een bosweg liep, de mijne :-)))

Zoals ik dus al zei, zijn m'n laatste 6 (of 7) minuten niet zo goed gelukt, en zat ik weer eventjes in een dipje...  Ik dacht zelfs dat ik m'n schema beter kon opgeven, dat ik me er maar moest bij neerleggen dat het me toch weer niet zou lukken...  MAAR 2 minuten later heb ik mezelf terug opgepept en gedacht: "nee Eva, je KAN dit, oefen nu gewoon maar een paar keer op deze training tot ze echt goed lukt, en ga DAN door naar de volgende".  Ik ga mezelf er wel bij neerleggen dat Hasselt (en zeker Mechelen) misschien niet meer haalbaar gaat zijn (ik ga er een goeie week tussenuit zijn omdat ik nog op reis ga)...  Hoewel dat ik zeker nog m'n best ga doen om het te halen!!  Maar ik wil absoluut dat het daar dan gaat lukken, en het zou een beetje zonde zijn om dan de 5 km niet volledig uit te lopen.  Ik denk dat dat een grotere domper gaat zijn dan dat ik het gewoon wat uitstel...  Tenzij iemand uit de buurt zich geroepen voelt om mijn "trainer" te worden en me toch nog klaar te stomen tegen dan? ;-)

18:53 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

kop op Je bent goed bezig Eva. Spiegel je niet aan al die bloggers die al lang lopen en die 'schijnbaar' als een fluitje van een cent 10km uit de schoenen persen. We zin allemaal zo begonnen. Echt wel. Volhouden, en je komt er wel. Er is nog helemaal geen reden voor paniek voor MEchelen of Hasselt. Toptijden zullen het niet zijn, maar dat hoeft helemaal niet. De 10km van Mechelen op je gemak zou moeten gaan. Geef de moed niet op.

Gepost door: Julie | 10-08-08

zo verdwalen heb ik ook al een paar keer meegemaakt, het maakt een training wel leuker eigenlijk ;-) en je komt er wel hoor, in 't begin gaat het altijd wat lastiger, maar op een bepaald moment ga je merken dat je ineens wel die 8 of 10 minuten kan lopen. Geen paniek dus, Mechelen ga je zeker kunnen meedoen eind september!

Gepost door: Ruthje | 10-08-08

Gewoon rustig je schema afwerken en je komt er zeekr en vast en zoal Jullie zegt, we zijn allemaal zo begonnen hoor, bij ons ging het ook dikwijls met vallen en opstaan, geen paniek hoor...

Gepost door: Stofke | 10-08-08

Alle begin is moeilijk... Eefje,
Heb je blog ontdekt via de andere bloggers.
Ik zette mijn aller eerste start to run pasje op 1/11/2006. Mijn fysiek was ver onder 0 en moest 10 tallen kilos overgewicht meesleuren. Evy was mijn trainer en coach. Ik heb dat mens dikwijls vervloekt. Maar beet door. Als een training niet goed was naar mijn zin, deed ik ze 's anderendaags opnieuw.
Door de bloggers werd ik aangeport om mee te doen aan een westrijd op 25/11. Ik verklaarde hen voor zot, maar gaf toch toe. Ik zag af maar deed door. Ik haalde de finish, al was ik kapot. Het is echt zoals ze zeggen: "Bij een wedstrijd kun je altijd iets meer." Nu een kleine 2 jaar later loop ik nog steeds. Ik zal nooit de superloper zijn, maar de afstanden worden als maar langer. De webloglopers familie is een toffe bende, en bij elke wedstrijd kom je er wel een paar tegen.
Je hebt blijkbaar wat schrik van harde ondergrond? Heb je daar problemen bij? Ik loop altijd op harde ondergrond. Je moet ervan uitgaan dat de meeste wedstrijden/stratenlopen/... op harde ondergrond worden georganiseerd. Dus daar kan je toch best aan wennen. Tenzij de daar problemen van ondervindt natuurlijk. Nog veel succes!!!

Gepost door: Homer | 10-08-08

Het gaat zeker lukken Je niet fixeren op anderen , iedereen heeft dit meegemaakt geloof me gerust !! en je training is zelfs ook beter gegaan ,dus wat wil , geniet daar van

Gepost door: Katrien | 10-08-08

Doorzetten! Ge komt er wel ze, iedereen heeft nu eenmaal goei dagen en slechte dagen, wedden dat je het op een goeie dag terug helemaal ziet zitten. Wij duimen alleszins!

Gepost door: Wendy | 10-08-08

Alle begin is moeilijk ! Je komt er wel hoor !!

Gepost door: coach mario | 11-08-08

zelfde probleem als ik geen zelfvertrouwen genoeg Eva, Rome en Parijs zijn ook niet op dezelfde dag gebouwd hoor, daar hebben ze twee dagen voor nodig gehad!Troost je mijn vrouwke heeft het ook niet gemakkelijk met haar 3 dagen oude start!!!
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 12-08-08

De commentaren zijn gesloten.