12-10-08

Hasselt

Wat een stralende dag vandaag!!!  Vanmorgen veel te vroeg wakker geworden met een buik vol kriebelende zenuwen!!  Eigenlijk was ik nog wel wat moe, en zat er nog veel prut in mijn ogen, want ik had gisteren nog een trouwfeest van mijn collega!!

Rond een uur of half elf waren we dan vertrokken naar Hasselt...  Het was nog mistig en grijs vanmorgen, maar tegen dat we daar aankwamen, was er een stralende hemel met bijhorende zon!!

Na lang zoeken vonden we dan eindelijk toch de plaats waar we onze nummers en chips moesten gaan afhalen.  Maar hoe kon dat nu dat er een nummer in zat, die niet eens kleefde, en waar er geen bevestigingsdingen bijzaten!!!  Ik had al eens aan dat papier gelekt, omdat het misschien iets zoals een (oude) postzegel was...  Bedacht me toen ook wel: "amai, dan moet je nogal veel gaan lekken!!" maar dat was het dus niet :-))  Dan maar eens gaan vragen, en ja hoor, "er zitten veiligheidsspelden in het envelopje".

We hebben dan eerst zo eens heel het plein verkend, de geur van frieten en hamburgers opgesnoven, en dan nog snel een terrasje gaan doen (met water uiteraard).

Door de grote opkomst zouden de deelnemers van de 5km jogging in 2 groepen vertrekken.  Eerst een eerste groep van een 2000 deelnemers, dan een 3-tal minuutjes later de rest.  We stonden zo ergens in het midden aan te schuiven, en ik was m'n iPodje al aan het klaarmaken, maar eigenlijk was er redelijk wat animatie rondom!!  Iemand van Health City probeerde dan ook nog eens iedereen te laten opwarmen, maar ik ging echt niet staan springen daar!!  Mjin hartslag was al boven de 120 (soms boven de 130), gewoon puur van de zenuwen :-))

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, *KNAL*  Het startschot werd gegeven...  Een paar minuutjes later begonnen ook de mensen voor ons te lopen richting startmat (vanaf waar uiteindelijk die chip ECHT begon te tellen, naar het schijnt), dan weer stilhielden, en dan echt vertrokken...  Zoals iedereen ook zei ben ik begonnen aan m'n eigen tempo, en werd ik uiteraard al direct voorbijgestoken door praktisch iedereen (nee, niet iedereen :-)).  Maar ik zat in die eerste startgroep, dus dat was wel goed!!!  We vertrokken op de Ring van Hasselt, en mijn moeder en zus (en nog een vriendin van mijn moeder) zaten daar ergens op een terrasje.  Mijn zus was fotografe van dienst, en stond ons hier en daar op te wachten en moedigde ons aan!!  De eerste 2 km waren op de Ring, en daarna ging het de binnenstad in... 

midden

Op dat punt (waar het het centrum in ging) kregen we toch wat bevoorrading.  Ieder (die dat wou) kreeg zo een flesje water, en geloof me, het was echt nodig ook!!!  Zo warm dat het was!!!  Ik heb zelfs vaak dat water gewoon over mijn hoofd gekapt, want af en toe begon het zo wat te tintelen!!  In het centrum was het dan vooral een geloop door de straatjes, waarbij ik af en toe al hijgend vroeg: "zou het nog ver zijn?" en mijn papa antwoordde: "nee hoor, we zijn er bijna", terwijl hij goed wist dat we er nog lang niet waren :-))

Maar nu even over het lopen zelf, het ging echt heel goed!!  In het begin dus mijn eigen tempo, maar na een tijdje kwam dan die 2de groep aan, en die staken ons dan ook weer met (bijna) allemaal voorbij!!  Hoewel dat ik tot het einde ergens midden in die groep ben blijven hangen...  Maar dus terwijl die voorbijstaken, dan word je precies meegezogen met heel die groep, en ga je uit jezelf wat sneller lopen!!  Ik merkte het soms wel aan mijn hartslag, en dan ging ik terug wat trager lopen.  Maar het was vooral wel heel warm!!!  Ik heb alles heel netjes uitgelopen, en op het einde - toen we aankwamen - stond er 40 op het bordje, dus uiteindelijk zal ik het wel in ietsje minder dan 40 minuten uitgelopen hebben, wat ik wel heel goed vind voor een eerste keer!!! 

gedaan

En bovendien was ik helemaal niet de laatste die aan is gekomen, dus dat vind ik ook goed :-))  En volgens mijn zus was ik niet de grootste, niet de kleinste, niet de dikste, niet de magerste, en zelfs ook niet de roodste :-))

Er heeft ook een mevrouw mij aangemoedigd die ik niet kende, en dat vond ik wel heel leuk!!  Dus mevrouw, als je dit zou lezen, ik was die hele rode (maar niet de roodste) die je aangemoedigd hebt , bedankt daarvoor!!

Ik hoop dat de Eindhoven-marathonlopers (en al de rest) het even leuk vonden als mij, want ik kan al niet meer wachten tot de volgende run!!!!

17:47 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Een leuk verslagje van een leuke eerste wedstrijd. Dat heb je goed gedaan. Dat smaakt naar meer, niet?

Gepost door: Julie | 12-10-08

goe bezig meiske mooi gedaan, eefje, doe zo verder zou ik zeggen

met de kerstloop in west-vl op 21 december bedoel je waarschijnlijk Deerlijk, echt een aanrader qua sfeer en organisatie !
(wel een dikke looptrui meedoen)

nog veel loopgenot hoor

Gepost door: Michaël | 12-10-08

proficiat met je eerste wedstrijd Eefje!!

Gepost door: Ruthje | 12-10-08

Mooie tijd voor je eerste wedstrijd, geniet ervan want de verlaving van wedstrijden is begonnen :-)

Gepost door: Stofke | 12-10-08

Schitterend Eefje! Zeker en vast niet je laatste wedstrijd! Geniet er nog van!!

Gepost door: Homer | 12-10-08

Gij hebt da goe gedaan ze!! Proficiat met je eerste wedstrijdje, nu is het spannend afwachten tot de uitslag online staat dan weet je je exacte tijd hé.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 12-10-08

Proficiat! Hier is een felicitatie op zijn plaats zo voor een eerste wedstrijd. Dat smaakt naar meer? Uit je verslag op te maken zeker wel!!

Gepost door: Tiny | 13-10-08

Sjiek !!!!!!!!!! Proficiat meid !! dat is heel goed gegaan zeg !! en er komen er nog !! geloof me vrij !!! geniet van je prestatie!!!

Gepost door: Katrien | 13-10-08

Proficiat ! De eerste wedstrijd zit er op en er zullen er zeker nog volgen. Heel mooi gelopen. En rappere lopers gaan er toch altijd zijn ... geen zorgen over maken.

Gepost door: Luc | 13-10-08

Goed gedaan en je hebt het zeker verdiend.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 15-10-08

De commentaren zijn gesloten.