20-10-08

stilte na Hasselt

Mjah, 't is maar stil hier hé :-))  'k Heb na Hasselt een weekje rust genomen (eigenlijk had ik weer 100 andere dingen gepland), en ik wou van't weekend terug gaan, maar dan kwamen die bacterieën hé...  Toch altijd op het moment dat je het het minst nodig hebt hé!!!

Dus van sport is dit weekend niet veel in huis gekomen...  Ik heb vorige week wel gestoeft bij iedereen met mijn medaille, en zelfs mijn turnleraar van vroeger heeft een mailtje gestuurd dat hij fier is op mij :-)) (en dat voor zijn slechtst lopende leerling, wie had dat ooit gedacht, de helft van de tijd liep ik zelfs niet eens mee... "5 km is niet voor mij weggelegd" ;-))  Iedereen vroeg ook hoe het gegaan was, en ik kon met fierheid zeggen dat ik de 5km volledig uitgelopen had :-))  Ik was echt trots op mezelf!! (nog altijd eigenlijk :-))

Ik heb echt een weekje op wolkjes gelopen, zo leuk vond ik het in Hasselt!!  Mijn papa loopt nog wel wat met een verrokken kuit van ginder.  'k Heb niet te snel gelopen voor hem (hihi, dat zou het wel geweest zijn hé!!) maar hij was de avond ervoor naar een etentje, en meneer had een glaasje wijn te veel op...  En dat moet dan het voorbeeld geven (hihi :-)).

Ik hoop dat m'n bacterieën wat gaan minderen één van de dagen, zodat ik toch nog voor mijn reisje naar Senegal kan gaan lopen...  Anders zal het voor begin november zijn!!

Ik zal aan jullie denken als ik op het strand lig daar... in de zon... 35°... Hmmm... :-)

19:44 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-10-08

Hasselt

Wat een stralende dag vandaag!!!  Vanmorgen veel te vroeg wakker geworden met een buik vol kriebelende zenuwen!!  Eigenlijk was ik nog wel wat moe, en zat er nog veel prut in mijn ogen, want ik had gisteren nog een trouwfeest van mijn collega!!

Rond een uur of half elf waren we dan vertrokken naar Hasselt...  Het was nog mistig en grijs vanmorgen, maar tegen dat we daar aankwamen, was er een stralende hemel met bijhorende zon!!

Na lang zoeken vonden we dan eindelijk toch de plaats waar we onze nummers en chips moesten gaan afhalen.  Maar hoe kon dat nu dat er een nummer in zat, die niet eens kleefde, en waar er geen bevestigingsdingen bijzaten!!!  Ik had al eens aan dat papier gelekt, omdat het misschien iets zoals een (oude) postzegel was...  Bedacht me toen ook wel: "amai, dan moet je nogal veel gaan lekken!!" maar dat was het dus niet :-))  Dan maar eens gaan vragen, en ja hoor, "er zitten veiligheidsspelden in het envelopje".

We hebben dan eerst zo eens heel het plein verkend, de geur van frieten en hamburgers opgesnoven, en dan nog snel een terrasje gaan doen (met water uiteraard).

Door de grote opkomst zouden de deelnemers van de 5km jogging in 2 groepen vertrekken.  Eerst een eerste groep van een 2000 deelnemers, dan een 3-tal minuutjes later de rest.  We stonden zo ergens in het midden aan te schuiven, en ik was m'n iPodje al aan het klaarmaken, maar eigenlijk was er redelijk wat animatie rondom!!  Iemand van Health City probeerde dan ook nog eens iedereen te laten opwarmen, maar ik ging echt niet staan springen daar!!  Mjin hartslag was al boven de 120 (soms boven de 130), gewoon puur van de zenuwen :-))

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, *KNAL*  Het startschot werd gegeven...  Een paar minuutjes later begonnen ook de mensen voor ons te lopen richting startmat (vanaf waar uiteindelijk die chip ECHT begon te tellen, naar het schijnt), dan weer stilhielden, en dan echt vertrokken...  Zoals iedereen ook zei ben ik begonnen aan m'n eigen tempo, en werd ik uiteraard al direct voorbijgestoken door praktisch iedereen (nee, niet iedereen :-)).  Maar ik zat in die eerste startgroep, dus dat was wel goed!!!  We vertrokken op de Ring van Hasselt, en mijn moeder en zus (en nog een vriendin van mijn moeder) zaten daar ergens op een terrasje.  Mijn zus was fotografe van dienst, en stond ons hier en daar op te wachten en moedigde ons aan!!  De eerste 2 km waren op de Ring, en daarna ging het de binnenstad in... 

midden

Op dat punt (waar het het centrum in ging) kregen we toch wat bevoorrading.  Ieder (die dat wou) kreeg zo een flesje water, en geloof me, het was echt nodig ook!!!  Zo warm dat het was!!!  Ik heb zelfs vaak dat water gewoon over mijn hoofd gekapt, want af en toe begon het zo wat te tintelen!!  In het centrum was het dan vooral een geloop door de straatjes, waarbij ik af en toe al hijgend vroeg: "zou het nog ver zijn?" en mijn papa antwoordde: "nee hoor, we zijn er bijna", terwijl hij goed wist dat we er nog lang niet waren :-))

Maar nu even over het lopen zelf, het ging echt heel goed!!  In het begin dus mijn eigen tempo, maar na een tijdje kwam dan die 2de groep aan, en die staken ons dan ook weer met (bijna) allemaal voorbij!!  Hoewel dat ik tot het einde ergens midden in die groep ben blijven hangen...  Maar dus terwijl die voorbijstaken, dan word je precies meegezogen met heel die groep, en ga je uit jezelf wat sneller lopen!!  Ik merkte het soms wel aan mijn hartslag, en dan ging ik terug wat trager lopen.  Maar het was vooral wel heel warm!!!  Ik heb alles heel netjes uitgelopen, en op het einde - toen we aankwamen - stond er 40 op het bordje, dus uiteindelijk zal ik het wel in ietsje minder dan 40 minuten uitgelopen hebben, wat ik wel heel goed vind voor een eerste keer!!! 

gedaan

En bovendien was ik helemaal niet de laatste die aan is gekomen, dus dat vind ik ook goed :-))  En volgens mijn zus was ik niet de grootste, niet de kleinste, niet de dikste, niet de magerste, en zelfs ook niet de roodste :-))

Er heeft ook een mevrouw mij aangemoedigd die ik niet kende, en dat vond ik wel heel leuk!!  Dus mevrouw, als je dit zou lezen, ik was die hele rode (maar niet de roodste) die je aangemoedigd hebt , bedankt daarvoor!!

Ik hoop dat de Eindhoven-marathonlopers (en al de rest) het even leuk vonden als mij, want ik kan al niet meer wachten tot de volgende run!!!!

17:47 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

09-10-08

woehoew!!!!

Braaf zoals ik ben (ahum :-)) heb ik jullie raad opgevolgd en ben ik daarnet nog een laatste keertje gaan lopen.  Ik begrijp het begrip "loslopen" niet helemaal goed, maar ik ben wel heel ontspannen gaan lopen (ik vermoed dat het dat is? :-)).

Ik had me weer voorzien op 3 km, en we hadden voor onszelf een beetje een parcoursje uitgestippeld.  We zouden een stukje door het bos gaan, en dan linksaf (voor zij die het kennen) door de villawijk, en dan zo naar de Steenweg op Antwerpen, en dan terug naar huis.  We begonnen nog maar eens met een 2-tal minuutjes opwarming (ik denk dat we't in Hasselt ook zo gaan doen), dan terug effe mijn hartslag laten zakken (een half minuutje) en dan waren we vertrokken!!!

En uiteindelijk heb ik mezelf weer eens overtroffen :-))  Ipv 3 km hebben we gewoon 5 km non stop gelopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Goed hé!!! :-))  Ik moet wel toegeven: die 5 km gingen eigenlijk redelijk vlotjes!!  Ik kon op het einde zelfs nog een conversatie houden (zinnig was ze niet, maar dat hoeft ook niet hé? ;-))

Mijn hartslag deed het ook bijzonder goed vandaag!!  Eigenlijk is hij altijd tussen de 150 en de 160 gebleven, met heel af en toe eens een uitschieter als ik op mijn hartslagmeter wou kijken, of als ik mijn armbandje (waar mijn iPod inzit) wou goedhangen, of een volgend liedje wou opzetten.  Maar die hartslag, dat was echt een lekker tempo!!!
We hebben die 5 km in 35 minuten gelopen, aan een tempo van een kleine 7 min/km.

Laat Limburg maar komen :-))

20:37 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-10-08

de ring

Na die helse stakingsdag vol drukte op de baan (vooral dan in centrum Antwerpen, daarbuiten viel het mee) had ik echt wel nood aan wat ontspanning!!  En wat doet een mens dan: gaan lopen hé :-))
Vandaag moest ik alleen gaan, want de papa is ziek... (hopelijk is hij genezen tegen zondag!!)  Ik was eigenlijk van plan om 4km te gaan lopen, maar 'k had m'n iPod toch maar ingesteld op 3km, vorige keer wou ik ook wat meer doen nadien.  En 't is altijd leuker dat je weet dat je er bent, en dat je toch nog net dat ietsje meer gaat doen hé!!

Dus ik vertrok, niet langs de vaart, niet door het bos, maar gewoon op straat en langs de Ring!!  'k Had wel een vestje aangedaan, want ik vond het redelijk frisjes!!  Dat had ik dus beter niet gedaan hé, 'k heb mij kapot gezweet!!!

Eerst weer een 2-tal minuutjes een beetje opgewarmd, en dan weer verder gelopen....

Uiteindelijk ook in een 22-tal minuutjes heb ik de 3km gelopen (een minuutje trager dan vorige keer), maar 'k ben er wel tevreden over.  De 4km is er toch niet van gekomen, want zo alleen vond ik er maar niks aan :-))  Het is altijd leuker om met 2 te lopen, want dan heb je altijd iemand die je zo wat controleert hé :-))

Nu ja, hebben jullie nog tips tegen zondag?  Zou ik deze week nog een traininkje op het programma kunnen zetten of niet?  Zou dat donderdag of vrijdag nog lukken?  Doet er nog iemand mee?  Of komt er toevallig iemand supporteren? :-))  Mijn nummertje is 5635 (en mijn vader 5636, maar hij zal wel naast mij lopen, of ietsje voor mij :-)))

20:33 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-10-08

3km non-stop :-) (ik ben fier op mezelf!!)

Woensdag vandaag...  Dat wil zeggen: "de late" (dus van 9u - 18u; "de vroege" is van 8u - 17u en "den dag" is van 8u30 - 17u30, kwestie van dat jullie mee zijn hé :-)), maar dat wil ook zeggen: pas rond 19u terug thuis!!
En met dit honde(n)weer weet je natuurlijk nooit wat je te verwachten hebt tegen dat je in Turnhout aankomt vanuit Antwerpen...  Daar kan dan de zon ineens schijnen, en tegen dat ik dan thuiskom giet het daar bakken regen!!!  Net zoals vandaag dus...  Ik heb m'n best gedaan om zo snel mogelijk te rijden zodat ik die vieze wolk nog voor was, maar het is me jammer genoeg niet gelukt...
Maar niet getreurd, na regen komt zonneschijn!!!  Misschien geen zonneschijn, maar het klaarde toch wel op (of voor zij die mij kennen: "het kleert gelaaik oep!" :-))) mits de avondschemering :-))

Ik kwam dus thuis en zei: "kom papa, we gaan een klein toerke lopen!!", diene mens weggerukt van zijn gitaarspel, en dan waren we vertrokken (na enig zoekwerk naar mijn iPod en hartslagmeter).  Ik dacht, na die 5 km van zondag (die niet zo goed gingen): "ik ga ne keer proberen of 3 km lukt", dus ik had de iPod ingesteld op 3 km, maar het was eigenlijk toch wel redelijk frisjes buiten.  Dus ik had de papa de opdracht gegeven van een liedje op zijn iPod te zoeken van 2 minuten, zodat we eerst 2 minuutjes konden warm lopen.

Dus zogezegd, zogedaan, eerst 2 minuutjes opwarmen, en dan een half minuutje stevig doorwandelen, en dan begonnen we aan de 3 km!!!  Het ging supergoed, echt!!!  Ik heb gewoon 3km volledig uitgelopen zonder te moeten stoppen omdat m'n hartslag te hoog was, echt fantastisch!!!  Op het einde liep ik een beetje "als tweede", maar ik dacht ineens: ik ga ne keer versnellen!!  En amai!!  Wat was dat!!!  Ik zette ineens passen van 3 meter ofzo (ok, da's wat overdreven), maar ik begon zo echt te zweven :-))  Gewoon 20 minuutjes doorlopen is gewoon echt een zaligheid, dat had ik eerlijk gezegd nog nooit gedaan!!!  (ik hoop stiekem ook dat mijn vroegere turnleraar dit gaat lezen, want die gaat gewoon van zijn stoel vallen van het verschieten :-))

Van't weekend ga ik er gewoon een kilometertje bijdoen, en volgens mij gaat het echt wel lukken in Hasselt dan!!!  Ik kijk er al naar uit :-))

Oh ja, nog een kleine toevoeging: ik heb de laatste tijd niet meer de kans gehad om mijn gegevens hier in de rechterkolom te updaten, maar nu wel!!  Dus mijn laatste trainingsgegevens staan ook in dat rode dingetje bovenaan hé :-)  Ik heb zelfs gemerkt dat ik - toen ik op de 2km zat - zelfs 5min per km heb gelopen, waaw :-))

20:28 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |