08-11-08

mooi loopweer!!

Eindelijk...  Vandaag dan terug de eerste keer gaan lopen sinds Hasselt...  Het lijkt echt wel een eeuwigheid geleden, en het heeft allemaal serieus zitten kriebelen!!!

Eventjes beginnen bij het begin...  Alé, na mijn laatste berichtje...  Ik heb het toen nog ontzettend druk gehad!!  Nog snel al die laatste dingetjes gaan halen voor Senegal, inpakken, zorgen dat ik alles bij had, afspraken maken met m'n medereizigers om er toch maar zeker van te zijn dat alles goed zou verlopen!!  25 oktober ben ik dan vertrokken richting Senegal, met een groep totaal onbekende mensen!!!  Ik had hen al wel eens gezien op de vertrekvergadering van Joker, maar dat waren maar 2 uurtjes.

Ik heb echt een fantastisch leuke reis gehad, en het was een enorm mooie (en af en toe ook emotionele) ervaring!!!  Ik heb een reisverslagje gemaakt op mijn reisblog (http://eefiepeefie.waarbenjij.nu, voor zij die het willen lezen), en op mijn facebook staan ook nog vele foto's natuurlijk :-))

Nu, mijn darmen hebben zich koest gehouden op vakantie (een beetje te koest, maar wat wil je, als je 9 dagen rijst eet :-)), maar sinds dat ik terug ben (van zondag), is alles terug volop aan het werk gegaan!!  Ik heb echt al een hele week enorm veel last van mijn maag en darmen als ik iets at, maar het is stilletjes aan aan het beteren :-))

En vandaag dan eindelijk terug gaan lopen!!!  Ik was wel wat nerveus, omdat het al bijna een maand geleden was, en mijn hartslag was al de pan uit aan het swingen, nog voordat we vertrokken!!  Ik zat al aan 110, gewoon van mij zenuwachtig te maken :-))  Onderweg was het al niet veel beter!!  We vertrokken weer voor een opwarminkje van 2 minuten, maar na die 2 minuten was mijn hartslag boven de 200 (zelfs tot 230) en het duurde echt een paar minuten eer hij terug onder de 200 zakte.  Toen hij terug een beetje binnen de perken was, vertrokken we terug, en toen bleef mijn hartslag wel heel erg schommelen tussen de 130 en de 180...  Nu, ik denk wel dat dat komt omdat het een maandje geleden is? 

We wilden 3 km gaan lopen, maar wisten niet goed welke weg we moesten nemen, dus liepen we zo maar wat in het wilde weg :-))  Uiteindelijk zijn het wel een goeie 4 km geworden, maar ik heb ze niet helemaal uitgelopen...  'k Heb af en toe stukjes gewandeld, waarschijnlijk ook omdat ik al sinds vanmorgen niets deftigs meer gegeten had (en het was 15u toen we gingen lopen, maar 'k vond geen boterham, dus heb maar een snoepje genomen).
Maar ik zat er niet veel mee in om wat te wandelen, want het is echt PRACHTIG weer vandaag, echt heel leuk om in te lopen (en ook om te wandelen, hihi :-))

Je ziet, ik moet er terug wat inkomen, maar ik heb wel een vermoeden dat dat niet lang gaat duren, want ik heb er weer volle bak zin in!!!  'k Kijk al uit naar dinsdag, want ben ik weer een dagje thuis en kan ik nog eens in de loop van de dag gaan lopen :-))

Oh ja, ik begin ondertussen ook al te merken dat ik aan het lopen ben!!!  Qua gewicht gaat er niet zo veel af (beetje bij beetje), maar centimetertjes zijn er wel al af!!!  Ik kan terug in broeken die ik vroeger nog niet over mijn heupen kreeg :-))  Dus dat zit al goed hé!! :-))

16:19 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

200? 200 als hartslag? Meen je dat? Toch maar rustig aan doen! Mooie foto's van Senegal op feestboek, moet een schitterende reis geweest zijn! cms verliezen door te lopen? Amai, gelukzak! Mijn dijspieren zetten altijd uit door te lopen, mijn benen zijn eigenlijk dunner als ik NIET loop, versta daar nog iets van....

Gepost door: Julie | 08-11-08

hoi dat lopen en hartslag dat komt in orde, heb gisteren je reisverslag eens gelezen, heel tof, ben zelf al in Marokka en Kenia geweest prachtige landen maar ik liep daar soms wel met een schuldgevoel rond. Die darmen daar moet je wel voorzichtig mee zijn want na anderhalve dag Kenia ben ik daar serieus ziek geworden door salmonella vergiftiging we zaten toen gedropt in de broesse. Ik heb me daar niet goed laten verzorgen en de dag van mijn thuiskomst (6 dagen later) ben ik als een puddinkje in elkaar gezakt; volledig gedeshydradeerd en 7 dagen in de kliniek daarna nog 3 weken thuis wegens uitputting. Ik wil je niet bang maken maar houdt het maar in de gaten. greetz Berry

Gepost door: Berry | 08-11-08

leuk dat je reis zo is meegevallen. Ben zelf ook al met Joker reizen op stap geweest, en met Koning Aap-reizen en beide organisaties vielen telkens heel goed mee.
Met dat lopen komt het wel weer goed, maar die hartslag was wel héél hoog zeg. Hou dat maar in 't oog ;-) en net zoals Julie lijken mijn bovenbenen tientonners door het lopen, maar voor de rest wordt je er inderdaad wel slanker van...

Gepost door: Ruthje | 08-11-08

Prima, terug vertrokken en je hebt er duidelijk van genoten. Het was vandaag echt zalig herfstweer, ik heb er ook van genoten! En wat een mooie reis heb jij gemaakt zeg, heb je foto's al bekeken en het reisverslagje lees ik eens als ik wat meer tijd heb.
Groetjes
En veel succes dinsdag, tzal dan al een heel stuk beter gaan.

Gepost door: Wendy | 08-11-08

Hartslag zou het kunnen dat je hrtsg meter niet goed werkt ,ik heb dat ook nog voor had maar er was duidelijk iets mis mee ,dus even nakijken :-)
De fotokes zijn prachtig van de reis ps wat kilo's betrft van het lopen van mij stegen die maar inderdaad cmtjes verminderden ...goe bezeig !!

Gepost door: Katrien | 08-11-08

Hartslag? Je hartslag liep wel erg hoog op en heel wisselend. HF-meter eens nazien!! Je reisverslag gelezen en foto's gezien. Je hebt het leuk gehad!!!

Gepost door: Tiny | 08-11-08

Voila, een nieuwe start! Cm verliezen? Ik heb hier al een berg kleren liggen die ik niet meer kan dragen sinds ik loop...

Gepost door: Homer | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.