31-12-08

2008

Even terugkijken op "mijn" loopjaar van 2008...  Eigenlijk heb ik een half jaar niets gedaan, tot plots in juni...  Ik zou terug beginnen lopen, en een oude hobby van bijna 20 jaar geleden terug bovenhalen.  Maar...  Geen conditie...  Beetje vervet...  Al jaren geen sport gedaan...  Gelukkig was er Evy Gruyaert en haar podcast die me kon helpen.  De papa werd als "coach" ingeroepen, en 3x per week gingen we lopen.  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, die eerste weekjes, maar gelukkig waren er de webloggers die me door die moeilijke tijd heen hadden geholpen :-))  In juli waren er een aantal weekjes tussenuit door ziekte & blessure, maar ik hield vol!!  Tot Jess me dan overtuigde om mee te doen in Dwars door Hasselt...  Het zou moeilijk worden, maar het zou me wel lukken!!  De donderdag voor Hasselt had ik nog maar de eerste keer 5km gelopen zonder stoppen, in 35 minuten, dus Hasselt...  Hmm...  Maar ik ben toch gegaan, en ik heb de 5 km uitgelopen ZONDER stappen, en ik was NIET laatst, en ik was binnen 40 minuten aangekomen :-))  Dus een mooie prestatie vind ik wel, voor zo'n eerste keer!!  Zelfs mijn turnleraar van het middelbaar was apetrots, en had me zelfs een mail gestuurd om me te feliciteren :-))
Maar dan...  Dan ging ik mezelf een weekje "rust" gunnen, nu ja, dat had ik ook wel verdiend.  Maar de week daarna vertrok ik naar Senegal, en vond ik het ook niet meer de moeite om terug te gaan lopen.  Dus na 4 of 5 weken ben ik terug gaan lopen, en mijn conditie was fel achteruit gegaan!!!  5 km lukte niet meer, dus de moed zonk me al in de schoenen...  Bovendien was mijn spijsverteringsstelsel redelijk "ontregeld" na 10 dagen Afrika, en mijn voeten deden het ook niet meer zo goed: 1 voet verstuikt en van een andere de spier ontstoken (die eigenlijk nog altijd ontstoken is).  Dus van lopen kwam er niet heel veel meer in huis.
Maar hier in Spanje gaat het beetje bij beetje terug beter, en na een tijd zal het wel terug lukken!

M'n eerste doel (zie links) heb ik dus gehaald, maar m'n 2de doel is wat de mist in gegaan...  Mijn "getallen" zullen wel niet zo groot zijn als anderen, maar 'k ben er toch fier op :-)  Ik zet ze links bij m'n andere cijfertjes.

Ik hoop dat 2009 een goed loopjaar gaat worden, en ik hoop van ook eens een aantal webloglopers in het echt te zien op één of ander evenement.  Al was het maar als supporter langs de weg :-))
Aan iedereen een leuk eindejaar en nog een beter nieuwjaar gewenst, en bedankt voor alle aanmoedigingen!!

Extra aanvulling: 'k heb er toch nog maar 2 kilometertjes bijgedaan zonet, 'k kon het niet laten ;-)

17:00 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

2009!! Het zijn niet de km´s die de loper of de loopster maken maar veel meer de bezieling die er achter zit!
Een gezond 2009 gewenst!!

Gepost door: Tiny | 31-12-08

Ik wens je een heel glorierijk loopjaar toe!
Grt

Gepost door: Wendy | 01-01-09

Veel succes en vooral veel loopplezier in 2009!!

Gepost door: Homer | 01-01-09

Uiteraard mag (of beter nog "moet") je fier zijn op die kilometers. Er zijn er wel die er meer gelopen hebben maar er zijn er nog veel meer die er helemaal geen gelopen hebben ! Gewoon blijven volhouden. Een sportief en gezond 2009 gewenst !

Gepost door: Luc | 01-01-09

2009 !! Ik wens je een gelukkig 2009 toe.

Gepost door: anita | 02-01-09

In 2009 komen we je beslist eens tegen in een wedstrijd. Rustig opbouwen en je 2de doel zal snel binnen zijn. Je mag terecht fier zijn op je prestaties.

Gepost door: Herman | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.