10-05-09

Vlaamse Ardennen

Vandaag stond activiteit 1 op het programma :-)  Ik ging fietsen in de Vlaamse Ardennen!!!  Fiets in de auto gestoken (eerst het voorwiel eraf gehaald, en er ZELF terug aangekregen, ik begin echt nen technieker te worden :-)) en dan naar hier gereden.

We konden een aantal routes doen, maar het werd uiteindelijk de Amalrik-route (korte uitleg van op de website www.vlaanderen-fietsland.be over de route: De Amalrikroute, genaamd naar de eerste burgervader, brengt u o.m. langs de kasteelmuren, oude hoeven en kapelletjes. Het is volop genieten van de rust en van het onbelemmerd zicht op de golvende velden. Fiets ook even langs bij een van de plaatselijke bakkers en laat u verleiden door de heerlijkste Mattentaarten.

Die mattentaarten ben ik niet tegengekomen jammer genoeg :-))  Afstand was 29 km, maar om daar te geraken hebben we eerst 4 km moeten fietsen.  Van daaruit zijn we dan begonnen aan die Amalrik-route, maar na een 10-tal km hebben we toch onze eigen weg uitgekozen en een paar stukjes afgesneden!!!

Er zaten een aantal flinke heuvelachtige stukken bij, en die bleven maar duren!!!  De meesten (in het begin toch) kon ik gewoon oprijden mits het nodige gepuf en gehijg, want ik dacht atlijd: "je kan niet blijven stijgen hé, ergens moet je dalen" en dat was ook zo!!  En dat dalen gaf me dan meestal ook genoeg tijd om te kunnen recupereren van die stijgingen.  Behalve tegen het einde, toen zat het er echt tegen!!  Toen waren de dalingen te kort om te recupereren (of ik al te moe), waardoor ik een helling soms wel met een tussenstopje moest doen!!  Gelukkig hadden we voldoende drinken bij :-))

M'n hartslagmeter had ik flink aangedaan, en bovendien heb ik m'n eerste 4 punten van de week al gehaald!!!  Nog 8 te gaan dus :-))
En die 4 punten komen van de hellingen op te rijden, de platte stukken en de dalingen, daar geraakte ik natuurlijk lang niet aan m'n hartslagniveau.  Ik ben dus weer maar eens met m'n neus op de feiten gedrukt: eigenlijk sport ik als ontspanning, maar mis ik de inspanning...  Weer een nieuw doel voor ogen dus!!!

Het fietstochtje vandaag was in ieder geval heel leuk (onderweg een terrasje, hoort erbij natuurlijk), en het was hier schitterend weer en heb er dus ook nog een kleurtje bijgekregen ook!!!

22:27 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dat was een stevig fietstochtje...wanneer het competitie word is de ontspanning er vlug af hé...maar een stevige inspanning af en toe kan eens goed doen hé.

Gepost door: natalie | 10-05-09

Het was gisteren werkelijk een schitterende dag!!

Gepost door: Tiny | 11-05-09

zo bergop fietsen is natuurlijk wel wat anders dan goe doortrekken op vlakke stukken. Knap gedaan hoor!

Gepost door: Ruthje | 11-05-09

De commentaren zijn gesloten.