17-05-09

Nieuwe schoenen

Een aantal jaar geleden heb ik mijn eerste paar loopschoenen gekocht, een paar Asics, zonder rekening te houden met pronatie, gewoon een degelijke loopschoen om te beginnen met Start-to-Run.  De eerste keer dat ik begon met Start-to-Run (met die loopschoenen) heb ik in de helft ongeveer m'n trainingreeks gestopt, wegens een hoop persoonlijke redenen.  En dan vorig jaar in juni ben ik dan opnieuw begonnen met Start-to-Run met diezelfde loopschoenen, en ik moet zeggen: ze hebben mij goed geholpen om m'n trainingen uit te lopen, m'n wedstrijdjes te volbrengen en me tot op dit punt te voeren waar ik nu zit!!
Bedankt liefste schoentjes, maar het werd tijd voor iets nieuws :-))

Na enkele klachten aan mijn voeten (verstuikingen, ontstoken pezen, ... noem maar op!!) dacht ik aan het perfecte verjaardagskado: nieuwe loopschoenen!!!

Gisteren ben ik dan met m'n oude loopschoenen EN m'n steunzolen naar de Runners getrokken in Dessel.  Daar werd ik natuurlijk meteen onderworpen aan een loopje op de mini-piste dat ze daar in de winkel voorzien hadden, en meteen zag die verkoper al wat er mis was.  Ik overproneer ENORM hard, ik wist gewoon niet dat het zo erg was!!!  Toen ze me dan op de loopband zetten en ik m'n eigen voeten zag bewegen, wist ik gewoon niet wat ik zag!!!  Ik stond er versteld van dat ik zo lang toch nog redelijk heb kunnen lopen :-)))  Amai amai...  En dan kwamen ze natuurlijk al met een stuk of 8 dozen schoenen, en na 1,5 u lopen, oefenen en beslissen, heb ik me dan een paar Saucony's gekocht die me voldoende ondersteuning gaven!!

Eigenlijk zeiden ze dat ik m'n schoenen eerst wat moest inlopen, alvorens er echt mee te gaan lopen, want misschien zou ik wel bleinen krijgen.  En als ik er dan mee zou gaan lopen, dan nog niet meteen 5 km, maar eerst een 3-tal ofzo...  Ik heb ze dan gisteren en deze voormiddag aangehad MET steunzolen, en eerlijk gezegd voelden ze zo goed aan dat ik er toch mee gaan lopen ben (foei hé!! :-))

Het werd een "grote toer" van bijna 5 km, en mijn vader ging nog eens meegaan.  Vorige keer was het de eerste keer na zijn blessure dat hij mee ging lopen, en had hij mij heel fel getrokken.  Nu deze keer liepen we aan een vlot tempo in het begin, na een kwartiertje hebben we een heel klein beetje trager gelopen omdat m'n hartslag boven m'n bovengrens ging, maar we hielden er het tempo goed in!!
Op 29 minuten had ik de klus geklaard, wat ik voor mezelf wel een bijzonder knappe prestatie vond!!!  Ik heb geen last gehad van m'n schoenen, enkel een klein beetje drukpuntpijn in m'n voetholtes van de steunzolen, maar geen echte bleinen.

Als ik deze training vergelijk met dezelfde afstand maar dan net voor m'n deelname aan Dwars door Hasselt (dus met de vorige schoenen), dan is het wel een enorm verschil!!  Toen liep ik deze afstand in 35 minuten, en nu in 29 minuten!!  Joepie!!!

14:38 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk hé nieuwe schoenen, ik zit vol ongeduld te wachten tot de nieuwe nike lunar glide uitkomt!

Gepost door: Wendy | 17-05-09

Amai, dat is een serieuse verbetering op die 5km...eens je de juiste schoen hebt gevonden blijf je daar bij.

Gepost door: natalie | 17-05-09

Wat zal je vader trots zijn om met zo'n dochter te kunnen lopen! Ik kan het weten, niet met dochters, maar wel met zonen. Even trots!!

Gepost door: Tiny | 17-05-09

De commentaren zijn gesloten.