21-05-09

Stadsloop Gent

Verdekke seg, nu had ik hier een heel verslagje getypt, en het kon niet ge-upload worden, en nu moet ik helemaal opnieuw beginnen :-))

Here we go (again :-))

Vanmorgen om 11u in Geel de trein richting Gent genomen met Annelies (een vriendin die wsl vanaf nu gaat moeten beginnen bloggen :-))).  Om 13u hadden we afgesproken aan de tent waar je de bagage moest afgeven, en daar kwamen we dan Herman, Chris, Geert en nog enkele anderen tegen.  Herman gaf me vlug nog een compeed-pleistertje, want die blein onder m'n voet lag al helemaal open, en het pleistertje dat erop zat deed bijlange zijn werk niet goed!!!  Ik zag het effe niet meer zitten om op die blein te lopen, maar gelukkig bracht de compeed redding en heb ik m'n blein (bijna) niet gevoeld tijdens het lopen.

De start verliep zoals altijd: "niet te snel beginnen", maar dan natuurlijk wel door de helft van alle andere lopers en loopsters voorbij gestoken worden.  Heel erg vind ik dat natuurlijk niet, want een derde van hen steek ik een paar kilometer later toch terug voorbij omdat zij WEL te snel vertrokken waren :-))  De eerste 2 kilometers heb ik echt heeeeeeeel rustig en op het gemakje gelopen, en ik heb echt enorm hard genoten van het parcours en de sfeer.  De kasseien vond ik niet zo heel erg (mede dankzij mijn supergoeie nieuwe schoenen denk ik), ik heb er in ieder geval niet heel veel van gemerkt.  Na een 2-tal km kregen we dan ook bevoorrading, en ook al is het maar 5 km dat je loopt, ik vind die bevoorrading toch wel nuttig!!!  'k Kan dat altijd goed gebruiken, al was het maar gewoon om mezelf wat te verfrissen!!

Nadat we de Coupure voorbij waren, begonnen we aan het laatste stukje, en dat was wel wat zwaarder!!!  Eigenlijk redelijk steil naar boven, maar 'k heb het toch wel maar weer eens flink uitgelopen allemaal!!!  En op het einde heb ik dan nog een flink spurtje ingezet, en nog een paar mensen voorbij gestoken (altijd leuk :-))

Ben wel niet heel tevreden over m'n eindresultaat: 38' over dat stuk van 5,4 km (7'15"/km), ik kan denk ik wel beter...  Maar als je dan denkt aan die stomme blein en dan dat af en toe wel lastige parcours...  Nu ja, dat zijn uitvluchten hé!!  Ik moet gewoon beter kunnen volgende keer...  Het wordt stilletjesaan tijd dat ik mezelf eens voor wat doelen begin te stellen hé :-))  Dus, 27 juni in Geel wil ik onder die 35' lopen op de 5 km, dat moet toch te doen zijn hé!!!

Bovendien ga ik m'n iPod-Nike+ding wegdoen, want het trekt op niets!!  Dat geeft me altijd maar aan dat ik snel gelopen heb, en eigenlijk zijn die kilometers niet eens kilometers...  Als dat ding zegt dat ik 5 km gelopen heb, heb ik 300 meter minder gelopen!!  Dus mijn toer waarvan ik dacht dat die 4,5 km was, is eigenlijk maar 4,2 km...  Rommel :-))

Oh ja, lees gerust ook eens het verslagje op Jess haar blog over "haar" Stadsloop.

P5210090 - kopie

22:06 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Je mag toch best tevreden zijn hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 21-05-09

Dat gaat je de volgende keer lukken om onder 35' te lopen op 5 km

Gepost door: Tiny | 21-05-09

En toch vond ik dat je het prima hebt gedaan! Het is geen makkelijk parcours én 5,4 km.
Ik vond het heel leuk je te leren kennen. Voortaan hou ik je blogje wat meer in de gaten om je vorderingen te volgen :-))

Gepost door: Chris | 21-05-09

Toch goed gedaan hé Helaba,

Je mag niet ontgoocheld zijn over je tijd hoor. Op de 5 Km zat je toch al 15" onder de tijd van in Antwerpen. Die laatste 400 meter, tja daar hebben ze allemaal wat van hun snelheid verloren hé.
Je spurt die mocht er wel zijn hoor, ik moest je wel lossen......in de officiele uitslag hebben ze me je wel voor jou zien aankomen! Hoe kan dat nu?
Zo'n gezamelijk loopje, altijd vatbaar voor herhaling toch?

Gepost door: Geert | 22-05-09

via jess haar blog hier gekomen (ge ziet wel dat dat helpt om daar reclame te maken e).

het was inderdaad een superlastig parcours, ik wist niet dat Gent zo heuvelachtig was. die nike+ toestand ken ik niet, maar ik ben persoonlijk wel heel tevreden over mijn Garmin Forerunner 305, ik vertrouw volledig op dat ding qua afstand en je kunt het makkelijk naar je computer uploaden ook je trainingen, heel handig. :)

Gepost door: Peter | 22-05-09

In Geel gaat het je zeker lukken, daar zal een pak minder volk zijn en een veel sneller parkoer! Ik gok dat zelfs een stuk onder die 35min gaat zitten!

Gepost door: Wendy | 22-05-09

Prachtig resultaat Volgens mij heb je dat prachtig gedaan en goed ingedeeld. Reken je tijd eens om naar 5km, en dan zit je echt niet zo ver af van die 35'. In Geel gaat dat zeker lukken. 't Was leuk om kennis te maken en wij vonden het ook fijn dat jullie ons nog stonden aan te moedigen als wij na die 10 km aan kwamen.

Gepost door: Herman | 22-05-09

dikke proficiat Je mag best tevreden zijn met jouw resultaat, en een mooie doelstelling. Dat moet je wel lukken, probeer een 'haas' te vinden die je aan deze snelheid de 5K doorloodst anders begin je toch nog te snel.

Gepost door: Dirkjogt | 22-05-09

Mooi verslagje , eveneens op jessy haar blog , dat jij ook schreef . je hebt het schitterend gedaan . vooral omdat ik merk dat je van het lopen geniet . Dat is het allerbelangrijkste . In geel zullen wel meerdere bloggers zijn en ik ga proberen om ons allemaal naar hetzelfde punt te krijgen zodat we mekaar zeker ééns zouden ontmoeten .
Die 32 min moetenin geel zeker haalbaar zijn . Het is een nieuw parcour , maar ik ken geel en zou niet weten waar ze daar steile heuvels of zo , zouden kunnen er tussen steken . Dus hier moet het je lukken .
Ik wens jeverder veel succes en ga je bij in mijn lijstje zetten .

Gepost door: coach mario | 22-05-09

Proficiat Heel mooi gelopen. 't Was inderdaad een lastig parcours in Gent. Nooit geweten dat het daar zo bergop kon gaan.

Gepost door: Luc | 23-05-09

Heel technisch parcours, zeker de tien km.

Gepost door: bibman | 24-05-09

Mooi! Was een heel technisch parcours, zeker de 10 km

Gepost door: bibman | 24-05-09

Mooi. Was een heel technisch parcours, zeker de tien

Gepost door: bibman | 24-05-09

doelen stellen is gooeeeed :-) op naar Geel!!! :-D
en een dikke merci voor het verslagje hé; heel plezant :-)

Gepost door: Jess | 24-05-09

mooi Mooi verslagje van een mooie wedstrijd en een héle leuke foto. Heb je goed gedaan in m'n thuisstad. Ik kom ook naar Geel volgende maand, misschien zien we elkaar daar. Ga er wel de 10km doen.

Gepost door: Julie | 25-05-09

De commentaren zijn gesloten.