31-05-09

En daar zijn de dazen weer!

De stadsloop in Gent is vandaag net 10 dagen geleden...  In die tussentijd heb ik eigenlijk niet zoveel meer gesport...  De vrijdag & zaterdag na de Stadsloop heb ik het wat kalmer aan gedaan, m'n blein had echt wel de nodige rust nodig, want het begon onder die compeed allemaal al wat te etteren en te ontsteken, en dat was niet de bedoeling hé!!!

Vorige week zondag ben ik dan begonnen (op aanraden van Peter) aan de podcast van Evy Gruyaert van 5 naar 10 km...  Meteen zondag dan 30 minuten aan een stuk gelopen op het gemakje, en 't ging heel goed!!!  Ik zag het volledig zitten!!!  Maandag ben ik dan (in die ongelooflijke hitte) nog gaan muurklimmen, maar daar ging het me niet goed af...  Het was te warm in de sporthal (ook al stond de deur open), ik zweette me te pletter, en met zweetpollekes die grepen vasthouden, da's ook al vervelend :-))  Bovendien werden we daar door 2 kleine gastjes van 10 jaar uitgelachen, maar jah, je moet van't begin beginnen hé :-))  Die 2 duivels kropen daar gewoon op die muur alsof ze de trap opliepen, en wij stonden daar te zoeken naar wat de best mogelijke manier was om boven te geraken...
Maar we kwamen er ook wel hoor!! :-))

En dan dinsdag in de loop van de dag begon m'n keel helemaal op te zwellen en pijn te doen...  Eigenlijk wilde ik dinsdag na het werk nog gaan fitnessen, maar er was iets tussengekomen.  Ik voelde me echt wel vreselijk omdat m'n sportkriebels begonnen te jeuken, maar met die keelpijn zag ik het al niet goed zitten...  Woensdag en donderdag voelde ik me helemaal al belabberd, en was ik na het werk zo moe, dat mijn lichaam gewoon geen fut meer had om te gaan sporten.  Probleem was dat ik zo niet aan m'n punten geraakte voor m'n fitnessprogramma!!!  Had dan naar m'n coach gemaild, maar die zei ook dat het het beste was om gewoon even die ontstoken keel uit te zweten, en dan terug met goeie moed beginnen.

Gevolg van dit alles is dat ik vandaag pas met les 2 van Evy verdergegaan ben, en dat het me eigenlijk langs geen kanten lukte!!!  Het eerste kwartier kon ik goed doorlopen, maar vanaf dan moest ik toch wel eventjes wat temperen...  Het werden 35 minuten lopen, maar echt wel moeizaam...  Maar, volgende keer doen we dat ineens weer stukken beter hé!!!  De dazen zijn ook weer van de partij heb ik gemerkt, 'k begin weer een aantal flinke bulten te krijgen, net zoals vorig jaar in de zomer :-))  Dat belooft!!!

Binnen een half uurtje vertrek ik naar Brussel met mijn buurvrouw (mijn buurman loopt ook mee) en dan ga ik voor een aantal onder jullie flink staan supporteren!!!  Veel succes iedereen!!!

11:26 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier bij het supporteren in Brussel.

Gepost door: Tiny | 31-05-09

spijtig dat we elkaar gisteren gemist hebben. Wat een massa volk daar he. Die punten van Nike zul je wel binnenhalen hoor. Enkele dagen rust nemen is soms es nodig !

Gepost door: Chris | 01-06-09

vooral luisteren naar je lichaam, als je voelt dat het even te veel is kan een dag extra rust nemen wonderen doen, het is beter dat je zelf de pauze inlast dan als je er toe verplicht wordt omwille van een blessure of zo.

Gepost door: Peter | 01-06-09

De commentaren zijn gesloten.