03-06-09

versnellingen

Gisteren stond les 3 (de 3de van week 1) op het programma!!!  Een heeeeeeeeeeeeele dag heb ik mensen geambeteerd en lastig gevallen met de vraag: "alé, WAAR moet ik nu gaan lopen: in't bos bij mij in de buurt, op de looppiste, of in de fitness op de loopband".  Eerst en vooral al mijn excuses aan al die mensen voor mijn gezaag, want eigenlijk is het gewoon een luxeprobleem hé :-))  Evy had de vorige les al gezegd dat het het gemakkelijkste zou zijn om op een piste te gaan lopen, maar de atletiekpiste in Turnhout is niet altijd open voor het publiek en bovendien kost het geld om daar te gaan lopen...  In de fitness, daar was het me wat te warm voor, daar heb je dan wel een kleedkamer en douches, maar eigenlijk is zo'n loopband maar saai hé...  En dan het bos, daar heb ik effe'tjes genoeg van, dat is altijd maar hetzelfde parcours, en eigenlijk zou ik graag eens wat afwisseling hebben :-))

Maar om een lang verhaal kort te maken: ik ben ergens anders gaan lopen dan die 3 "opties" :-))  De training was een beetje anders dan de voorbije 2 duurlopen (van 30 en 35 minuten).  Nu was het 10 minuten opwarming/stretching, 25 minuten lopen met 4x 30 seconden versnellingen en dan nog 10 minuten "uitlopen".  De eerste 10 minuten heb ik gewoon op m'n terras gedaan: rondhuppelen en zwaaien met de armen, dat kan beter UIT het zicht gebeuren hé :-))  En dan vertrok ik voor 25 minuutjes lopen, en ik ben in tegengestelde richting gelopen van m'n "vaarttoer".  'k Ben gewoon heel de tijd langs de vaart blijven lopen, en vergeten terug te draaien :-))  Die versnellingen vond ik wel heel leuk om te doen, en ze gingen ook wel goed!!!  Tussen de 3de en 4de versnelling kreeg ik het wel wat moeilijker om m'n "oude" tempo terug te halen, want 'k was zo uitgeput als iets!!  En dan die 10 minuten uitlopen vond ik gewoon het zaligste van allemaal!!!  Ik heb nog nooit iets gedaan als "uitlopen" en ik vond altijd dat ik zo traag liep, dat trager gelopen gewoon niet kon!!!  Maar 'k heb dan vooral op m'n hartslagmeter gelopen, en gezorgd dat ik net aan m'n ondergrens zat (en dus ook nog punten kon verzamelen voor m'n fitnessprogramma hé).  Die 10 minuten waren direct om!!!  Met dat ik vergeten terug te draaien was, ben ik dus eigenlijk praktisch heel de weg nog naar huis moeten stappen, maar eigenlijk heb ik stiekem toch nog wat gelopen daar :-))

Het was een training van 42 minuten geworden, waarvan ik de eerste 10 minuten eigenlijk gewoon ter plaatse ben gebleven hé...

Als het zo goed blijft gaan zie ik die 10 km in oktober zeker zitten!!!

11:37 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Natuurlijk komt die 10 km in october. Niet omdraaien, dan moet je wel wil je nog ooit eens thuis geraken!

Gepost door: Tiny | 03-06-09

EYYYYYYYYYYLAKES !!! heeeeeel goe bezig meid !! 10km oktober ?? denk dat dit reeds Augustus zal lukken ,doe vooral zo verder !!

Gepost door: Katrien | 03-06-09

Die 10km komt zeker in orde!! Don't worry, gewoon genieten van je trainingen en je loopt een supertijd!

Gepost door: Wendy | 03-06-09

plezant maar lastig he die intervallen, is elke 3e les van de week, iets om naar uit te kijken ;)

Gepost door: Peter | 04-06-09

je hebt nog een zee van tijd tot oktober ! Die 10 km kun jij wel vroeger aan denk ik ;-)

Gepost door: Chris | 04-06-09

Die 10 km gaan je zeker lukken ! Evy heeft al vele lopers hun doelen laten behalen ! Maar met 1 ding heb ik een probleem , wat ik je toch ga zeggen . Die versnellingen ertussen zijn goed ! Maar ze zijn bedoeld om een beetje met je hartslag te spelen ! Om je lichaam een beetje te prikkelen ! Niet om van je een sprintbom te maken :-) :-) Je mag nooit uitgeput zijn ! het waren er maar van 30 sec. met rust tussen ??? Dus net genoeg om je even op je adem te trappen , maar meer niet . bekijk je hartslag ! Als die bij het gewone rustige tempo bv. 160 is ( is maar een schatting ) Laat hem dan 10 % stijgen dus 176 als max. Meer is echt niet nodig ! Zo voorkom je ook blessures die bij elke beginnende loper op de loer liggen !!
Lopen en blijven lopen , dat is de kunst !! De rest kan iedereen !!
Ik heb je mailtje ook al beantwoord :-) Dus nogmaals heel veel succes ermee !!

Gepost door: coach mario | 05-06-09

Ik ga meestal vanuit de sportschool buiten hardlopen en ga daarna lekker relaxen op de fitness.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 05-06-09

De commentaren zijn gesloten.