14-06-09

ik haat de loopband :-)

Het is precies weer eventjes geleden dat ik nog eens iets op m'n blog heb gezet!!!  Hoewel ik zeker niet heb stilgezeten!!!  Vorige week zondag (na m'n vrijdagse pasta-loop) ben ik naar de fitness gegaan om daar 38 minuutjes op de loopband te gaan en nog wat punten te verzamelen voor m'n fitnessprogramma...  Na 15 minuten lopen zat ik NOG niet aan de ondergrens van m'n hartslag (156) en elke keer dreef ik m'n snelheid dan maar op (naar 9 of soms 9,5 km/u) om toch een hogere hartslag te halen, maar dan begon m'n maag echt wel pijn te doen.  Dus na 20 minuten frustratie ben ik ermee gestopt, het lopen op de loopband ging me gewoon ECHT niet af...

Teleurgesteld dan maar terug naar huis gekomen, en dinsdag nog eens geprobeerd in't Stadspark.  Daar kwam ik dan tot de vaststelling dat de batterij van m'n iPod compleet leeg was, en dus ben ik gewoon beginnen lopen en heb ik naar m'n eigen gehijg geluisterd.  Ook niet leuk natuurlijk!!!  Bovendien deden m'n gewrichten echt lastig en pijn, dus weer na een kwartiertje al gestopt...

Woensdag moest het dan echt wel lukken!!!  Het was een woensdag zonder zwemmen en klimmen (want ik ging naar de Ladies Movienight), dus kon ik na het werk die 38 minuten gaan lopen.  Ik was zo gefocust op die punten die ik moest halen, dat ik natuurlijk veel te snel begonnen ben om maar aan die bovengrens te zitten van m'n hartslag (die is 176).  Niet goed dus, want na 20 minuten was ik echt buiten adem!!!  'k Heb dan wat gas teruggenomen, en na een paar minuutjes zat ik terug goed in m'n ritme!!  De 38 minuten heb ik dus toch nog tot een goed einde volbracht, hoewel het een kletsnat loopje was geworden!!!  Na een minuut begon het te gieten, te gieten, en ik liep langs de vaart en er was nog geen brug te bespeuren :-))  Maar af en toe mag dat wel eens hé :-))

Vrijdag moest ik dan nog 8 punten halen voor m'n programma en ben ik 1,5 u gaan sporten!!!  Eerst met de fiets naar het stadspark (op m'n zwaarste versnelling), maar geen punten gehaald omdat ik niet in m'n zone kwam...  Dan beginnen lopen, 24 minuten met Evy intervallen gedaan (de 10 minuten opwarming heb ik overgeslagen omdat ik al opgewarmd was op de fiets :-)) en dan nog 10 minuten uitgelopen, en na een tiental minuutjes kwam ik dan wel in m'n hartslagzone.  En dan terug naar huis gefietst nadien, weer op de zwaarste versnelling, maar weer kwam ik niet in die zone!!!

Ik moet echt veel moeite doen om daarin te komen hé...  Is daar een verklaring voor ofzo?  Ik begrijp het niet goed...  Toen ik met dat fitnessprogramma begon (5 weken geleden) bleek dat ik echt superslecht scoorde op de fitheidsladder (niveau'ke 1 seg... ik ben er toen een heel weekend slecht van geweest :-( ), maar toch duurt het lang om aan m'n hartslagzone te geraken waarin ik zou moeten trainen...  Het is wel wat frustrerend soms...

13:27 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Moest je eigenlijk niet doen in het zwaarste verzet. Beter is het om lekker te rouleren op een kleiner verzet. Ik denk dat je hartritme daar ook gemakkelijker van naar boven gaat! En je stampt je knieën niet naar de vaantjes!

Gepost door: Tiny | 14-06-09

gevoel ik weet niet hoe je die hartslagen bepaalt , maar 't is de bedoeling van aan een lage hartslag te trainen , misschien moet je je zones eens herbepalen . Naarmate je beter word zal je hartslag op een bepaald tempo dalen . Een gouden regel voor duurlopen is een minuut trager de km dan je wedstrijdtempo . Zo zal je sneller verbeteren .

Gepost door: roadrunnerke | 14-06-09

waarschijnlijk heb je die test op ne slechte moment gedaan...een hartslag is heel gevoelig aan bepaalde omstandigheden, had je net een slechte dag kleurt dat natuurlijk het resultaat van je test en de zones die daaruit voortvloeien. Best sport je 2 dagen niet alvorens je zo'n test doet, dan ben je goed uitgerust en krijg je vrij betrouwbare resultaten. Ik heb de test ook gedaan en bij mij kloppen die zones echt wel. Dus 'k zou gewoon nog eens de test opnieuw doen als ik jou was.

Gepost door: Ruthje | 14-06-09

Tja, misschien toch eens je waardes opnieuw laten bepalen, maar je hebt toch weer goe gesport hé!

Gepost door: Wendy | 14-06-09

Het belangrijkste is dat je blijft sporten...van de rest zou ik mij niet zoveel aantrekken hoor.

Gepost door: natalie | 14-06-09

loopbanden zijn EVIL!!!!!!

Gepost door: Jess | 15-06-09

positief bekijken voor alles is er een reden en hier is dat opbouwen en verbeteren dus heel goe bezig meideke !

Gepost door: Katrien | 15-06-09

Hoe lager de hartslag hoe beter de conditie me dunkt dus 'k zou mij nie te veel forceren om in bepaalde zone's te geraken, loop gewoon op gevoel, je bent momenteel te veel met die zone's bezig en dan kan je gewoon niet rustig lopen, de ene dag is ook de andere niet hé, genieten van het lopen blijft nog altijd het belangrijkste, de rest is bijzaak...

Gepost door: Stofke | 16-06-09

van t weekend ook zo'n test gedaan (na 20k lopen), maar zelfs dan nog kwamen die mannen met hoge zones afzetten, ik zou bijna op 90% van mn hf max moeten trainen, maar dat ben ik dus echt nie van plan he, de ervaring heeft me geleerd dat van op lagere hartslag je meer conditie krijgt.

Gepost door: Peter | 23-06-09

De commentaren zijn gesloten.