29-06-09

Dwars door Geel!!

Warm, heet, puffen, zweten, droge mond, dorst dorst dorst!!!  Goed zot moest je zijn om zaterdag mee te lopen in Geel :-))  Maar we zijn natuurlijk wel een beetje zot hé, want "wie betaalt er nu geld om te gaan lopen" :-))

Na m'n pijntje van vorige maandag besloot ik wijselijk om een paar dagen af te wachten en te hopen dat het zaterdag over zou zijn, en inderdaad!!  Zaterdag voelde ik er niets meer van!!  In de namiddag nog een goe bord spaghetti gegeten, en dan vertrokken richting Geel...  De spaghetti lag nog wel wat op m'n maag, maar dat zou wel overgaan (dacht ik...).

De start verliep vlot, ik had een goei tempo en zag het helemaal zitten!!  Die eerste kilomter staat er ook nog veel volk je aan te moedigen, dus dan lukt het allemaal nog goed hé!!  Net na de start was ik m'n eigen supporters wel gewoon voorbij gelopen ('k had ze niet gezien, sorry!! :-)) en dan toen ik de hoek omging zag ik m'n ouders staan die me ook stonden aan te moedigen!!

'k Wilde eigenlijk graag onder de 35 minuten eindigen, maar wist dat het met m'n slechte training van de afgelopen 2 weken EN het superwarme weer dat het heel moeilijk zou zijn!!  Maar 'k wilde het gewoon al uitlopen, dat was ook al goed...  Ik had geen loopmaatje die m'n snelheid kon bijhouden, dus had ik m'n chrono opgezet en per kilometerpaal moest ik dan maar kijken of ik onder die 7 minuten per km zat hé.  Aan kilomterpaal 1 stond hij op 5'30" dus dat was wel goed!!  'k Wist dat het IETS te snel was, dus ben ik wat mindersnel gaan lopen.  Ik stak onderweg Marleen Merckx nog wel voorbij (joepie!!).  Na die eerste km begon m'n zij ongelooflijk hard te steken!!  Ik voelde de spaghetti meebewegen in mijn buik en dacht: dit komt niet goed...  Dan nog maar wat trager gaan lopen, maar ik had zo'n ongelooflijke dorst!!!  Na wat gepuf en gehijg kwam dan eindelijk die 2,5 km in zicht waar we een flesje water kregen!!  Daar werd ik nog wat aangemoedigd door cheerende cheerleaders.  Het flesje water kapte ik voor het grootste deel gewoon uit over m'n hoofd, rug en benen, en ik liep weer verder...  Ik hield eigenlijk heel de tijd een meisje in't oog die voor me liep, ze hield er ongeveer hetzelfde tempo op na, maar net voor km 4 liep ze ineens een appartement binnen :-))  Die ging ik maar niet achterna hé!! :-))  Eindelijk, nog 500m...  en daar kwam ineens Slakje aangerend die me nog wat kwam hazen, voor die 500m...  Maar het heeft me wel goed gedaan, want ik zag het helemaal niet meer zitten!!!  Tijdens de laatste 300m zag ik ook plots m'n supporters staan (hoera!!) en die gaven me nog een extra duwtje in de rug!! (figuurlijk hé :-)).  Dan de hoek om, en richting finish!!  Aan de finish zag ik m'n ouders dan ook weer terug staan roepen naar mij en ik dacht: ik trakteer ze nog eventjes op een spurtje, en ik haalde alles er nog eens uit wat er nog inzat!!  De spaghetti bleef gelukkig zitten, hoewel ik dacht dat hij eruit ging komen toen ik stopte...

Van m'n been heb ik 's avonds nog een klein beetje last gehad (in de knieholte), maar nu merk ik daar niets meer van!!

Maar het was gewoon veeeeeeeeeeeeeeel te warm zaterdag...

Oh ja, en m'n tijd was toch niet zo slecht!!  35'13"!!!  Niet hetgene ik gehoopt had, maar zonder spaghetti was het misschien wel gelukt ;-))

10:40 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Geweldig gedaan Eva!
In zo'n hitte dan nog!

Gepost door: marjolijn | 29-06-09

Met deze prestatie kan je, en moet je, zeker tevreden zijn hoor. Met deze warmte een meer dan behoorlijke prestatie. Proficiat hoor.

Gepost door: natalie | 29-06-09

Heel sterke prestatie hoor in zo'n hitte, proficiat...

Gepost door: Stofke | 29-06-09

Lekker warm was het!!

Gepost door: Tiny | 29-06-09

heb het al gezegd maar GOE GEDAAN!!!
het waren geen ideale omstandigheden en je was idd niet zo goed getraind dus toch zeer flink :-)

Gepost door: Jess | 29-06-09

Over die paar seconden gaan je nu toch niet struikelen... Kei goe gelopen!!!

Gepost door: slakje | 29-06-09

Prachtig gedaan, dikke proficiat. In die hitte kan je geen toptijd neerzetten. Dat je maar een luttele 13 seconden boven je doel zat bewijst dat je gezien de omstandigheden fantastisch goed gelopen hebt. En spaghetti eten voor een wedstrijd is goed, maar je moet hem zeker 3u voor de start opeten, anders blijft hij op je maag liggen (en er ook niet te veel saus op doen, ik doe er meestal wat suiker op ;-).

Gepost door: Herman | 30-06-09

Inderdaad te warm en da toch een goede tijd.
En maar goed dat je die vrouw niet achterna ging!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-07-09

Ik wou daar ook gaan lopen maar ik had vrijdagavond al ondervonden dat het niet mijn temperatuur was. Wat je daar gepresteerd hebt is een heel mooie prestatie, zeker in zo'n omstandigheden.

Gepost door: Luc | 01-07-09

De commentaren zijn gesloten.