06-07-09

The Classic

Eindelijk, het is wat frisser buiten!!!  Vorige week was het toch echt niet te doen hé!!!  Ik had nu es nergens zin in!!  Ik had zelfs geen zin in wafels ;-))
Vandaag ging ik terug starten met lopen, het was nu een weekje na Geel, en tijd om er terug in te vliegen!!  Ik wou gewoon een traininkje doen hier langs de vaart in Turnhout, maar toen dacht ik ineens: "oh ja, het is The Classic in Tessenderlo, als ik dan toch ga lopen, kan ik ineens een runnetje meedoen hé!!"  Dus vanmiddag mijn (loop)vriendinnetje opgebeld, maar ze ging niet meedoen, maar haar man zou wel meedoen.  Van een late beslissing gesproken!!

Ik stond dus met haar man aan de start, en in't begin zouden we samen lopen, maar na 100 meter zei ik al dat hij mocht verderlopen, want dat het toch iets te snel was voor mij.  Dan maar op zoek gegaan naar een nieuw loopmaatje, want alleen lopen is niets voor mij!!  Al snel liep ik een hele tijd op dezelfde snelheid als een mevrouw naast mij.  Na 1,5 km begonnen we dan ook wat te babbelen tegen elkaar, en we vonden het best goed om zo elkaar bij te houden!!  Na 2 km begon ze echter wat te versnellen, ze zat ook heel de tijd op haar klok te kijken.  Toen dacht ik: ofwel ga je mee, ofwel hou je dit tempo aan, maar moet je alleen lopen.  Meegaan dus!!!  Na de 3de km liepen we dan plots een grote hangar binnen met rechts een tribune met allemaal mensen, en links een groot orkest :-))  Wat was dat leuk, al die mensen die je zo aanmoedigen, dat was wel een grappig zicht!!! :-))

En dan ergens zag ik Annelies staan die foto's zou trekken, ik wist dat ze ergens aan het einde zou staan en ik dacht nog: "huh??? zijn we er al???".  En toen zag ik ook die boog waar we door moesten.  Ik vroeg aan m'n loopmaatje: "zijn we er al?" en ze zei: "jaja, we zijn er!!", en toen zei ik haar dat ik wat sneller ging lopen.  Een spurtje zo op het einde zie ik altijd wel zitten!!!  Dus m'n tempo wat verhoogd en onder die boog doorgelopen, aangemoedigd door een fanfare van 3 man :-))  Maar verdorie seg, sloeg dat tegen!!!  Ik kwam de boog door, en voor me strekte zich een atletiekpiste uit...  Ik was er nog niet!!!!  Maar tegen de snelheid die ik toen had, kon ik nooit heel die weg nog uitlopen!!  Dan maar een beetje vertraagd, maar wel nog tegen een goei tempo!!!  Nog redelijk wat volk voorbij gestoken, en al puffend en hijgend liep ik daar op die piste...  Ik zag in de laatste bocht nog 3 mannen van het rode kruis bedenkelijk kijken naar mij omdat ik zo liep te hijgen :-))  Maar daar was de mat, nog eventjes volhouden en hup erover!!!  Ik weet niet juist wat m'n tijd is, maar ik denk toch op m'n eigen chrono 26 of 27 gezien te hebben, we zullen het morgen in de krant (?) zien hé :-))  Ik heb in ieder geval lekker gelopen, en ben er weer helemaal klaar voor!!!

 

22:06 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een goed "lastminute" besluit om in Tessenderlo te gaan lopen.

Gepost door: Tiny | 06-07-09

WAW Eva... geweldig!!
Ik moest wel lachen toen je schreef over die 'lange finish'... en toch nog volgehouden! Kei goed zeg!
Vandaag heb ik 2x 15 minuten gelopen, wat al erg veel is voor mij. Ondanks hoofdpijn en last van vanalles en nog wat TOCH volgehouden. Achteraf hou je daar altijd zo'n fris gevoel aan over hé! XX KEEP ON GOING!

Gepost door: marjolijn | 06-07-09

Mooi Dat was nog eens een stevige eindjump...ook al duurde hij iets te lang...goed dat je bent blijven mee gaan met die dame...proficiat hoor.

Gepost door: natalie | 07-07-09

Prachtig Eva je bent een doorbijter ! knap !!

Gepost door: Katrien | 07-07-09

Ik heb je niet gezien, was naar de start van de 10km getrokken, maar toch goed gedaan he, proficiat!!

Gepost door: Wendy | 07-07-09

mooie tijd gelopen, je loopt nu wel al een heel stuk sneller dan een maand geleden he toch?

Gepost door: Peter | 08-07-09

De commentaren zijn gesloten.