13-07-09

De Looptest!!!

Om 17u was het zover...  'k Doe precies of het was kweetniewat, maar eigenlijk was die test voor mij echt wel belangrijk hoor, ik wou eens weten of m'n conditie echt wel zo slecht was als mijn eerste fietstest (10 weken terug) liet blijken...  Zaterdag was ik dan al wel 1 fitheidsniveau gestegen ('k zat dan op een stoeme 2...), wat toch al IETS was, maar toch...  Ik was blij dat mijn coach voorstelde om eens een looptest te doen!!  Er was nog een mevrouw van mijn groep die haar test opnieuw ging doen (op de fiets dan wel), want haar hartslagmetertje deed z'n werk niet afgelopen zaterdag.

De test ging als volgt: eerst 2 minuutjes opwarming waarin m'n snelheid verhoogd werd van 5,6 km/u tot 7 km/u.  Na die 2 minuten zou ik starten aan de test tegen 7 km/u, en per 70 of 80 seconden ging de snelheid met 0,5 km/u naar boven.  Aan de hand van de stijging van mijn hartslag (die zo ongeveer evenredig moet lopen met de stijging van de snelheid), werd dan mijn anaërobe drempel bepaald en dus ook in welk fitheidsniveau dat ik effectief zit met het lopen.  Ik weet niet meer exact hoe lang ik gelopen heb, maar ik ben gestopt op een snelheid van 10,5 km/u (ik begrijp nog altijd niet hoe dat sommige mensen tegen 12 of 14 km/u kunnen lopen, ik heb daar een grote bewondering voor, maar mijn tong hangt letterlijk op de grond bij 10 km/u :-)).

Na de test kreeg dan eerst mijn fitnessprogramma-collega haar resultaat (omdat dat meetelt voor het programma, dat van mij was maar een "probeersel" om te zien of er veel verschil zat op die testen) en daarna kreeg ik mijn resultaat...  Amai!!!  Blijkt dus dat ik eigenlijk in fitheidsniveau 4 zit hé!!!  Goed hé!!!  'k Ben echt blij met het resultaat, dat is toch wel een mooie erkenning na 1 jaar lopen hé!! :-))  Een jaar geleden zat ik op niveau 1, amper denk ik...  Dat was de moment dat ik mijn eerste test had gedaan...  Toen heb ik ook een fietstest gedaan en zat ik in verzuring op 78 watt (vreselijk hé :-)), zaterdag zat ik in verzuring op 155 watt, da's een verdubbeling tov vorig jaar!!!  Maar nu die looptest, 'k ben echt wel blij met het resultaat, en het moedigt uiteraard aan om verder te doen!!!

21:46 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

mooi, 4 op 7 al na 1 jaar lopen, goed he ;)

Gepost door: Peter | 13-07-09

Op zo'n prachtige resultaten mag je terecht fier zijn. Als je zo progressie blijft maken gaat hasselt zeker lukken ;-)

Gepost door: Herman | 13-07-09

eej, da's goed nieuws ! Je ziet, al je inspanningen zijn niet voor niets geweest. En die snelheid,naarmate je meer traint zul je je snelheid ook nog wel opdrijven hoor. Je bent in elk geval op héél goeie weg! :-)

Gepost door: Chris | 13-07-09

Het lopen is zooooo goed voor de conditie hé, maar je snelheid zal zeker nog toenemen hoor, binnen een jaarke lag je met deze snelheid!!

Gepost door: Wendy | 13-07-09

Wat een vordering in een jaar. Wat gaat dat worden na een paar jaar?

Gepost door: Tiny | 13-07-09

Dat ziet er allemaal goed uit oor de toekomst...gewoon verder blijven werken en de conditie zal in stijgende lijn blijven gaan. Respect.

Gepost door: natalie | 14-07-09

fit! Dit is inderdaad aanmoedigend. Een mooier bewijs van een jaar activiteit kun je niet hebben

Gepost door: Dirkjogt | 14-07-09

owlaaaaaaa!! Miss Fit 2009 ! als dat geen progressie maken is , blijf zo verder doen hé Eefje ,Hasselt ??? niet mee inzitten ,zal super gaan !

Gepost door: Katrien | 15-07-09

De commentaren zijn gesloten.