29-07-09

Stomme blessures...

Net als Jesske was juli voor mij ook een crap-maand...  De eerste 2 weken natuurlijk niet, want na die run in Tessenderlo zag ik die 10 km in Hasselt (in oktober) echt volledig zitten!!!  Zeker na m'n loopje van 6km in het Prinsenpark de zondag nadien...  Na die dag begon ik wat last te krijgen van een spier in m'n rechterbeen...  Ik moest toch naar de dokter voor iets anders, en heb me dan meteen maar geinformeerd.  Een ontstoken spier was het besluit en minstens 1 week niet lopen...  Niet lopen wil niet zeggen "niet sporten" hé, dus ben ik die week toch een km'tje gaan zwemmen.

Toen kreeg ik dan ook nog eens het slechte nieuws van Joker dat m'n reisje naar Griekenland niet door zou gaan (eind augustus), bummer natuurlijk...  Het enige goeie was dan dat ik op 1 augustus ook geen vertrekvergadering moest bijwonen en ik dus kon meedoen aan de Iron Sprint (1/8 triathlon) in Antwerpen!!!  Op het programma staat 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.  Allemaal voor de "recreatieve sporter" :-))

Ik dacht: oh weekje niet lopen met die spier, dan maar flink gaan zwemmen en fietsen en na die week nog 2 weekjes extra lopen!!!  Tot dan vorige week maandag...  We waren gezellig met het gezin op weekend in Normandie: mooi hotelletje, met kamers in huisjes tegen een helling...  Maandagochtend stappen we naar het restaurant voor het ontbijt, gezellig babbelen onderweg en ineens *BOENK* lag ik op de grond...  Ik verschoot, sloeg in paniek en greep naar m'n linkervoet.  Pijn!!!!  Gelukkig was de huisdokter erbij (mijn zus :-)) die er eerst naar gekeken heeft en vaststelde dat hij niet gebroken was.  Stappen lukte wel, maar draaien deed veel pijn!!!  Lap, daar ging m'n triathlon-debuut.... 

Een weekje zalf en steunverband later, gaat het al veel beter met de voet!!!  Ik heb een steunkous gekocht, en heb geen pijn meer.  Gisteren ben ik dan voor de eerste keer terug gaan lopen, 2 toertjes rond de vijver in het stadspark, en die gingen heel goed!!!  Nadien nog wat gaan zwemmen, in de sauna geweest en naar huis gefietst.  Mjin besluit staat ondertussen vast, ik doe toch mee met die triathlon: zwemmen lukt, fietsen zou ook moeten lukken (op't gemakje, ik ben niet zo'n fietsster), en dat lopen ga ik gewoon proberen...  Ik kan nog altijd over die eindmeet wandelen, strompelen, kruipen of rollen hé, maar aankomen zal ik!!!

En nadien ga ik het wat kalmpjes aan doen en terug alles wat opbouwen zoals het hoort :-))

09:52 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het gaat je wel lukken! Gewoon met enige voorzichtigheid.

Gepost door: Tiny | 29-07-09

Met de nodige rust komt dit wel goed.

Gepost door: steven | 29-07-09

Dat zou pas origineel zijn, over de eindmeet rollen!!! Dat willen we zien! :) Véél succes!!!

Gepost door: slakje | 29-07-09

luisteren naar je lichaam he, als je voelt dat het niet gaat een extra rustdagje inlassen ;)

Gepost door: Peter | 29-07-09

Die ingesteldheid.........waw , daar hou ik van ! En dat ik zoiets nu moet lezen , nu dat ik zelf de dodentocht heb opgegeven ! Dit doet me weer nadenken . Het is niet goed dat ik dit blogje nu gelezen heb ! :-)
het zal je lukken ! Ben ik zeker van !

Gepost door: coach mario | 30-07-09

Balen en schrijkken geblazen, gelukkig gat het beter en het zal je lukken.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 01-08-09

De commentaren zijn gesloten.