12-09-09

Hondenblikken

Dit weekend ging ik normaal gezien heel het weekend "van de grond gaan", dat wil zeggen: vrijdag klimmen, zaterdag parachutespringen en zondag klimmen...  Het liep echter een beetje anders dan gepland!!  Hoewel, eigenlijk is er maar 1 ding niet doorgegaan: het parachutespringen (en laat dat nu net hetgene zijn waar ik zo naar uitkeek, maar er komen nog wel kansen om te gaan springen hé :-)).

Gisteren was het de eerste klimles van 4 (om de 2 weken is het les), en het was echt heel erg leuk!!!  Veel technieken heb ik nog niet echt geleerd, ook niet heel veel geklommen, maar het was vooral eens leuk om aan een andere muur te gaan hangen dan die waar ik normaal aan hang hé :-))  Verandering van muur doet klimmen, net als verandering van parcours doet lopen!!

Vanmorgen ben ik naar het sportpaleis geweest (ik ga vaak helpen met drank te verkopen en kan op die manier ook wat concertjes en shows meepikken!!) voor naar de dinosaurussen te gaan kijken.  Leuke boel moet dat geweest zijn, miljoenen jaren geleden :-))  Het was een leuke show, zat goed in elkaar maar af en toe wel wat spannend voor die kindjes als die dino's begonnen te vechten :-) (veel vechten konden ze echter niet doen, want dan zouden ze stukgaan en ze moesten 7 shows kunnen meegaan, die oude rakkers ;-)).

In de namiddag stond er een loopke op het programma: 5x 5' lopen met 2' wandelen tussen.  Ik haalde m'n oude loopmaatje van onder het stof vandaan (sorry papa :-)) en overtuigde hem van mee te gaan!!  Ik heb er lang voor moeten zagen dat hij nog eens meeging, en eindelijk was het me gelukt, dus 'k mocht dan natuurlijk ook niet beginnen zagen als ik vond dat hij te snel liep hé!!  De eerste 5' gingen goed, wel een beetje sneller dan dat ik gewoon ben, maar ik dacht: "met zijn 1,5 been gaat het niet bij deze snelheid blijven".  Dus na 5' kreeg ik al een blik toegeworpen van "is't nog lang?", maar toen waren de 5' net gedaan.  Dan 2' gewandeld, en eventjes bekomen, en afgesproken om de volgende 5' aan een trager tempo te lopen.  Zo gezegd zo gedaan natuurlijk!!!  'k Heb elke blok van 5' tot een goed einde gebracht (en die van 2' natuurlijk ook, maar dat is niet zo moeilijk :-)).

We hebben een toertje gelopen dat ik in't middelbaar ook vaak liep.  Onderweg veel honden tegengekomen in het bos die naarstig aan de kant werden gehouden door hun baasjes, maar die (die honden hé) ons aankeken met een blik die duidelijk zei: "mag ik meelopen met jullie???".  Het was een toertje van 5 km, al kan ik dat niet op de meter perfect zeggen.  In de loop van volgende week heb ik m'n nieuwe Garmin (heb 'm besteld, 'k wil kunnen meedoen met jullie!!) en dan kan ik jullie wat meer info geven over hartslag en toestanden.  Al een eerste vraagje over die Forerunner (305): kan je daarop instellen dat je je hartslag NIET ziet tijdens het lopen?  Ik word daar namelijk ongelooflijk zenuwachtig van!!

M'n voeten doen het overigens heel goed, 'k heb geen klachten, heb enkel wat klachten in m'n onderarmen, maar dat zal niet van het lopen zijn?  (en nee, ik loop niet op handen en voeten :-))

Morgen is het een loop-rustdagje, dus dan ga ik klimmen, en maandag is ook een loop-rustdagje, maar dan ga ik zwemmen :-)) (kwestie van bezig te blijven hé!!)

18:10 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goed op dreef Het belangrijkste is dat die voet geen pijn meer doet de rest komt wel.Maar ik begrijp het nie goed dat muurklimmen !!!!! is dat soms de bedoeling als je boven bent om dan te basejumpen,als je dan op je kopje vald zou het best kunnen dat je de dinosaurussen ziet vliegen .

Gepost door: Bart | 12-09-09

je kan zelf instellen wat je ziet op de garmin.
vind het wel raar dat je voor de 305 gaat, heb ook zo een en ben er content van hoor daar niet van, maar moest ik me nu een nieuwe kopen zou ik toch voor de 310xt kiezen omdat je met die wel mag zwemmen...

Gepost door: Peter | 12-09-09

Peter > ik beschouw lopen nog altijd als een "goedkope" sport, en 'k vind die 305 al een vreselijk dure aankoop... Ik weet, het is een investering, maar ik kan daar ECHT niet zoveel geld aan geven, ook al mag ik ermee zwemmen...

Gepost door: Eva | 12-09-09

Klimmen en parachutespringen ... ik zou er niet aan denken. Maar lopen ja hoor. Ik ben herbegonnen sins maart, op 't gemak om blessures te vermijden.
Ik wens je veel succes.
Zo'n garmin heb ik niet hoor: ik heb nog ergens een hartslagmeter liggen maar tot nu toe nog niet gebruikt. Misschien ook wel om die reden zoals jij: zolang je niet aan het hijgen bent tijdens het lopen, zit je goed.
Succes

Gepost door: wopi | 12-09-09

Leerde je vorig week kennen als een sportief type. Hier andermaal de bevestiging.

Gepost door: Tiny | 12-09-09

Woehoe!!! een heel sportief weekendje, en 2 keer van de grond gaan is ook al niet slecht hé ;-).

Gepost door: Wendy | 13-09-09

zoals Tiny zegt...jij bent wel heel sportief hé...mooi zo.

Gepost door: natalie | 13-09-09

De commentaren zijn gesloten.