15-09-09

De eindtest

Het zit erop, de 20 weken van mijn fitnessprogramma...  20 weken lang hebben we met een groep van 10 mensen gewerkt aan onze conditie.  De meesten van de groep deden niets van sport toen we eraan begonnen.  Zelf vond ik het in het begin een "gemakkelijke" opgave, omdat ik toch al aan het lopen was.  Uiteindelijk was het ook geen zware inspanning die ik moest leveren, ik moest er enkel aan denken om m'n hartslagmeter aan te doen als ik ging lopen.  En dat vergat ik nogal wel eens!!!

De eerste keer werden we met z'n allen op de fiets gezet voor een eerste fitheidsproef...  In één van m'n vorige blogs heb ik ook laten weten dat die allesbehalve goed was!!!  Volledig gedesillusioneerd begon ik dan aan het fitnessprogramma, en 10 weken later volgde dan proef 2.  Weer de fiets op voor een fitheidsproef en alé, ik was al 1 niveau gestegen...  Maar verdorie, mijn anaërobe drempel kon niet echt berekend worden omdat ik nu net geen fietsbenen heb en m'n beenspieren niet even ver geraakten als m'n uithouding...  Dus mocht ik een fitheidstest doen op de loopband.  Deze werd echter niet "meegerekend" met het fitheidsprogramma, maar daaruit bleek dan wel dat ik eigenlijk meer dan 1 niveau hoger zat dan dat afgeleid kon worden uit de fietstest!!!!

Nu dus, na de 20 weken, werd er een nieuwe test gedaan, maar jammer genoeg ook op de fiets (om te kunnen vergelijken met de allereerste test natuurlijk), en weer konden m'n benen me niet volgen tot het einde...
Nu ja, ik ben er een tijdje uitgeweest door blessures, en ik had inderdaad kunnen oefenen op het fietsen, maar ik doe dat echt niet heel graag...

Binnen een aantal weken mag ik wel terug een fitheidstest doen op de loopband, en dan zien we of ik een trapje hoger geraakt ben!!!  Maar voor nu blijf ik op het niveau zitten van 10 weken geleden.  Wat natuurlijk ook niet slecht is, als je weet dat ik eigenlijk 10 weken niet echt gelopen heb, en maar af en toe gezwommen, en ja, ook een triatlonneke ertussen gedaan (maar die was vooral op karakter :-)).

Belangrijkste is dat ik nog steeds aan het sporten ben, en dat ik er echt plezier in heb, met of zonder fitheidsprogramma :-)

21:50 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

En wat denk je dat die voetblessure aan energie kost?

Gepost door: Tiny | 15-09-09

gelijk ! Oh, het is helemaal zoals je zegt : je bent aan 't sporten en je hebt plezier ! Rest maakt toch niet uit ? Of wel ? (maar ik ken het gevoel hoor, typisch vrouwen denk ik : altijd leuk om het nog eens bevestigd te krijgen !)

Gepost door: kaat | 16-09-09

Pff, heel vervelend die testen, niet te veel van aantrekken!

Gepost door: Wendy | 17-09-09

De commentaren zijn gesloten.