15-10-09

Blessures en andere uitdagingen

Tijdje geleden dat ik nog eens iets gepost heb...  M'n parachutesprong was echt geweldig, maar wat niet zo geweldig was, was m'n verstuikte voet die ik eraan overgehouden heb...  Blauw werd donkerpaars (ik vond het eerder ZWART zelfs), werd groen, werd geel...  De dokter stelde me voor 3 keuzes:
1. je gaat naar spoed waar je gegarandeerd in de plaaster gelegd wordt
2. een stevig tapeverband en een week niet sporten
3. gewoon beginnen sporten met een brace aan
Ik wilde dolgraag terug gaan sporten, maar die vieze blauwe dikke voet bleef door m'n hoofd spoken, en ik koos optie 2.

Een weekje lang zat er dus een tape-verband rond m'n voet, maar na een week voelde hij toch nog niet zo stevig aan.  Nog een weekje gerust, maar weer niet voldoende verbetering.  Eventjes nog wat aanzien dus, en zondag kreeg ik dan weer een enorme boost op de marathon, maar nu heb ik weer enkele daagjes met een buikgriepje gezeten... 

Eventjes over de marathon...  Ik vind dat iedereen het echt schitterend gedaan heeft!!!  Echt chapeau voor allemaal!!!  Ik vond het geweldig dat ik mee kon fietsen met Jess, en al even geweldig dat ik ook nog de tijd had om velen onder de bloggers ook aan te moedigen!!
Ook het weekendje was supergoed geregeld, een hotelkamer voor mij alleen, zalig!!  Lekker eten, allemaal fijne mensen, het was echt geslaagd!!  Ik vind het alleen wat jammer dat de marathon van Eindhoven altijd samenvalt met Dwars door Hasselt.  Dat was m'n allereerste wedstrijd (nog maar een jaartje geleden :-)), en ik zou daar toch nog graag eens een 10 km gaan lopen, of gewoon nog es een 5 km.  Het is echt een gezellige stratenloop!!

En jah, op zo'n loopwedstrijd worden er natuurlijk ook altijd wilde uitdagingen aangegaan hé...  Toen ik samen met Bert & Jess hun wedstrijddrankjes ging wegbrengen, zag ik daar een grote afiche staan (ja, "staan" :-)) van de marathon in Luxemburg.  Er stond bij: 15 mei 2010, en ik zei: "heeeeeeeeeey, dat is mijn verjaardag!!!".  En van het ene kwam het andere, en toen ik zag dat er ook een HALVE marathon was, zei ik: "ok, op mijn 30ste verjaardag, loop ik een halve marathon!!".  Mjah, ik met mijn impulsieve uitspraken altijd...

Nu ja, ik vertrouw volledig op Mario zijn schema's, maar waar ik niet op vertrouw, zijn mijn voeten.  Ik heb al steunkousjes allerhande gekocht om m'n voetjes goed stevig te laten lopen!!  Nog eens een verstuiking kan ik best missen eigenlijk...

De komende weken gaan redelijk druk worden qua sport: zaterdag start ik terug met m'n loopschema, volgende week ga ik gewoon m'n loopschema volgen, maar de andere dagen staan volledig in het teken van het klimmen.  Volgende vrijdag heb ik klim-examen en ik ga nog serieus moeten oefenen!!!
7 november is het zilvermeerloop, waar ik voor het eerst terug 5 km ga lopen. 
Eind december is er dan nog de Santa Run (hoop ik) van 5 km, en die zou ik ook heel graag willen meedoen!!! 
De jaarwisseling ga ik dit jaar eens niet doorbrengen in Spanje, ik weet nog niet wat te doen (suggesties iemand?), maar een sylvesterrunneke zie ik misschien wel eens zitten.
Ik zou in 2009 wel graag eens 10 km willen lopen tijdens een training, dat is voor mij al een hele grote stap!!!
In 2010 heb ik nog een aantal dingen op mijn verlanglijstje staan: de 10 Miles in Antwerpen, mijn 30ste verjaardag breng ik door op de halve marathon in Luxemburg, de Stadsloop in Gent, Dwars door Geel, The Classic in Tessenderlo, en in de zomer zou ik graag nog een aantal triatlonnekes meedoen!!! (alé, 1/8 hé :-))
En voor de rest zien we wel weer verder...

Eerst 2009 nog verder afwerken natuurlijk!!

19:18 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Zei het al op facebook ik hou wel van dames die stoere uitdagingen niet uit de weg gaan.

Gepost door: Tiny | 15-10-09

amai, dat zijn al stevige plannen volgend jaar!
En tipje voor Oudjaar: wij gaan naar London voor een paar daagjes, pond staat lekker laag en dat vuurwerk aan de London Eye zou echt wel spetterend zijn :-)

Gepost door: Ruthje | 15-10-09

we zullen elkaar HEEL VEEL tegenkomen ;-)

Gepost door: kaat | 15-10-09

Super! Super beslissing, Luxemburg is echt tof. Die finish in het stadion, met de kaarsjes langs het parcours... een echt kippevelmoment. Succes met je uitdaging!

Gepost door: Julie | 15-10-09

Stuk voor stuk mooie wedstrijden en uitdagingen...succes.

Gepost door: natalie | 15-10-09

Veel succes met de hervatting van het lopen, hopelijk blijf je nu gespaard van blessures!!

Gepost door: Wendy | 16-10-09

toffe plannen, hopelijk geen blessures meer die dit in de weg lopen

Gepost door: Peter | 16-10-09

De commentaren zijn gesloten.