19-10-09

2 - 0

Eerst en vooral een dikke proficiat aan de marathonlopers van Amsterdam hé, en in't bijzonder Julie, echt chapeau!!

Training 2 werd ne leuke!!!  Eén die ik al een tijdje niet meer gedaan had: 15 à 20 minuten lopen.  Gewoon lopen.  Geen 6 minuten en dan 3 minuten wandelen, geen versnellingen, geen ditjes of datjes, nee, gewoon lopen...  Pas op, begrijp me niet verkeerd, ik vind die schema's superleuk hoor, en ik moet natuurlijk opbouwen!!  Maar ik ben ook eens blij dat ik mezelf eens op de proef kan stellen of ik echt nog wel degelijk 20 minuten aan een stuk KAN lopen hé, want op de duur wist ik het niet meer...

Vandaag een dagje verlof, normaal gezien zou ik met m'n zus naar de Efteling gaan, maar wegens ziektekiemen allerhande hebben we besloten van maar niet te gaan.  Geen probleem dus voor mij, want dan had ik lekker veel tijd om te gaan lopen!!  Die Efteling loopt niet weg (hopelijk :-))

Dus tijd had ik al, dan nog de vraag: WAAR!!  Want 20 minuten lopen, dat lukt wel voor een routeke dat ik vroeger wel es deed, maar dat zag ik toch niet zitten: beetje geaccidenteerd terrein, veel putten, veel stenen, veel boomstronken, en veel eendjes die in de weg lopen, toch maar niet dus :-)  Dan gewoon maar op m'n vroegere school gaan lopen op de piste!!  Redelijke ondergrond, niet op het straat, dus beetje beter voor m'n enkel!!

Het is dus eigenlijk allemaal weer supervlot gegaan hé...  Toen ik op m'n garmin keek en zag dat ik al bijna 18 minuten gelopen had, ben ik maar naar huis gelopen, en kwam ik op een totaal van 19 minuten.  Maar wat ik nadien zag vond ik minder leuk...  Ik had maar 2,5 km gelopen, viel dat weer effe tegen!!!  Och jah, 'k ben in ieder geval al blij dat ik 19 minuten aan een stuk heb kunnen lopen, en ik ben ook blij dat ik het gevoel had dat ik het nog wel effe langer zou kunnen volhouden!!!  De snelheid, ok, da's niet zo best, maar misschien (hopelijk) heeft het met m'n valling te maken?  Ik zou het niet weten...

Tot hiertoe dus Eva vs. enkel: 2 - 0 (mits elke dag de nodige coldpack ertegen :-))

17:01 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Snelheid nu totaal onbelangrijk de tijd die je loopt dat is wat telt. Snelheid komt tzt wel eens ooit!!

Gepost door: Tiny | 19-10-09

Inderdaad, net zoals Tiny zegt, snelheid is helemaal niet belangrijk nu, dat komt nog wel!! Nu moet je doorzetten en vooral blessurevrij blijven! Goed bezig zenne!

Gepost door: Wendy | 19-10-09

je bent super goed bezig ! Twijfel vooral niet aan je prestatie ! Kijk een paar weken verder op je schema en dan merk je de opbouw ! Geef jezelf de tijd om voor altijd van het lopen te genieten zonder nog blessuren op te lopen ! Snelheid is iets wat je geleidelijk opbouwd . Geniet vooral !!

Gepost door: coach mario | 20-10-09

sjoeke ik loop mijn lange duurtrainingen nu nog altijd trager dan 9km/u. En ik loop al jaren en heb net een marathon achter de rug. Uit vorm ben ik dus niet. En toch ben ik zo 'traag'. Lees mijn oude blog maar eens terug, ik heb eens moeten lopen aan een hartslag onder de 150bpm: http://jess-jogt.skyblogs.be/post/5707977/slowjogging HALLO 6,4km/u !!! en toen was ik al lang aant lopen hé!

DUSSSS hou vol; zorg ervoor dat je geen blessures oploopt en je komt er wel zenne!!!

Gepost door: Jess | 20-10-09

volhouden Volhouden meid, je bent goed bezig, en als je niets forceert wordt het nog 65-0 :-) Snelheid doet er echt niet toe, als je maar beweegt en vooral: je amuseert. Bedankt voor de gelukwensen.

Gepost door: Julie | 20-10-09

Ik zeg maar altijd zo, Langzaam maakt snel en geen probleem..
Komt goed en opbouwen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 21-10-09

De commentaren zijn gesloten.