01-11-09

Daaaaaaaaaaaaaamn...

Gisteren stonden er eigenlijk lange versnellingen op het programma...  Maar ik was zooooooooooo moe, dat het er gewoon niet van gekomen is om te gaan lopen gisteren.  Ik dacht nog: "'k zal me maar niet forceren, stel dat ik een blessure loop...".  JAH, bleek uiteindelijk toch een vreemde beslissing (als je op het einde van de blog komt, weet je ook waarom).

Vandaag dus een rustig dagje thuis, beetje gaan lopen, en voor de rest niets doen!!  Gisteren heb ik het boek gekocht ("Buiten Adem" van Jon Stock) dat in de Runner's World werd voorgesteld.  'k Ben helemaal nog niet ver, maar 't ziet er wel spannend uit!!!
Vanmorgen gingen we naar de glascontainer, papier wegdoen en oude kleren naar de klerencontainer brengen, en dat is zo'n 6-tal km van ons huis.  Dus ik zei: "ik loop van hier wel naar huis".  Op het programma stonden 3 x 2 km tegen 7'30"/km met 7' wandelen tussen.  Eigenlijk dus 15' lopen tegen 7'30"/km.  De eerste 15 min heb ik de straat uitgelopen en een stukje van de Ring rond Turnhout, die liepen zalig goed!!!  Dan 7' wandelen en dan kwam ik aan het stadspark, maar ik dacht dat ik wel 15' nodig zou hebben om van aan het stadspark naar huis te lopen, dus waren er nog 15' + 7' wandelen over!!!  Dus ik besloot om nog een toertje in't stadspark te gaan lopen.  Eventjes nog een stukje wandelen, en dan kon ik terug beginnen aan de volgende 15'!!  Het was leuk lopen, en ik besloot om nog eens langs de geitjes en de bambi's (en blijkbaar ook een ezel) te lopen.  Toen ik net voorbij de beestjes was, liep ik een beetje te dicht bij een boom (nee, niet ertegen) en toen gebeurde het weer hé...  Die voet plooide weer en HUP de pijn schoot weer in die enkel...  AAAAAAAAAAAAAAAAAW!!!  Daar zat ik dus hé, geen gsm bij, een 2-tal km van huis, en redelijk immobiel...  Verdekke...  Gelukkig waren er een paar vriendelijke meisjes (precies allemaal zwanger :-)) die mij hun gsm leenden en me even naar een bankje hielpen.  Er was nog een klein kindje bij en die zat ongelooflijk bezorgd naar mij te kijken...  En dan kwam hij met zo'n klein stemmetje vragen: "voetje pijn?" :-))  Zo vertederend!!
Ik belde m'n chauffeur op, en strompelde dan naar de grote baan want uiteraard zat ik net MIDDENIN het Stadspark...
En het volgende laat zich al raden hé: nu lig ik hier, pootje om hoog, ijs erop, en "redelijk" vies gezind...

Gelukkig ziet het al niet meer zo blauw als in september, en met het ijs hoop ik dat het niet te erg gaat worden!!  Ik ga het een paar dagen aanzien, misschien m'n 2 trainingen van de komende week herleiden naar maar 1 training (kan dat Mario??) zodat ik zaterdag toch nog mee ga kunnen doen in Mol.  Lopen op een zandgrond die wat geaccidenteerd ligt, is gewoon niet voor mij weggelegd...  Ik weet het: lopen op straat is niet goed voor de gewrichten, maar ik denk misschien wel dat het wat beter is dan altijd maar die voet omslaan op wat verharde zandgrond met nen hoop stenen, takken, eikels en kastanjes...

Verdekke seg...  Ik heb dus maar 3,65 km gelopen, en ik was nog niet eens moe!!!!!  Dat is nog het ergste van al, ik kon zoveel meer doen, maar die stomme voet prottesteerde weer eens...  Ik had nochtans flink m'n rekverband aangedaan!!  Soms denk ik dat ik maar zo'n brace moet gaan halen om te gaan lopen, maar misschien gaan die spieren dan nooit meer verstevigen?

12:02 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Tjee..da's stevig balen Eva. Mij lijkt spierversterkende oefeningen meer voor de hand liggen dan het dragen van brace. Je spieren worden daar alleen maar slapper van. Snel beterschap gewenst!

Gepost door: Tiny | 01-11-09

maar meisje toch ! Wat is dat allemaal daar ! Misschien zie ik je in Mol, maar hier is het ook allemaal niet zo bijster goed. We komen om in het werk ! ;-) Gelukkig is er vakantie !

Gepost door: kaat | 01-11-09

'k Ken dat gevoel meid, als je steeds in diezelfde blessure hervalt. om bij te huilen! Maar kopje op hé, 't is 't moment om je eens stevig in de watten te laten leggn en je te laten bedienen, een stukje troost te zoeken bij een stukje chocolade en lekker te rusten. misschien moet je id eens bij de kine langs voor verstevigende oefeningen....Veel beterschap!

Gepost door: Julie | 01-11-09

ai ai, kijken waar ge u voetjes zet e ;)
hopelijk geneest t snel dat je nog kan meedoen in mol

Gepost door: Peter | 01-11-09

Ik kom naar Mol om te supporteren, dus hopelijk zie ik je daar!! Veel beterschap met je voet hé!

Gepost door: Wendy | 01-11-09

hopelijk is snel alles beter...sterkte.

Gepost door: natalie | 01-11-09

Verzorg die voet toch maar goed! Hopelijk kan je in Mol van start gaan! Succes.

Gepost door: Geert | 02-11-09

je blogje wat laat gelezen , maar via mail toch opgelost ! Spierversterkende oefeningen zullen zeker possitief bijdragen o deze blessuren te voorkomen ! Tot morgen in mol !

Gepost door: coach mario | 06-11-09

De commentaren zijn gesloten.