10-11-09

Klaar voor het circus!!

Vanmiddag om 11u50 had ik een afspraak bij de sportdokter.  'k Had al mijn gerief meegepakt: loopschoenen, steunzolen, enkelsteunkousje, 'k was helemaal voorbereid!!!!

Na een beetje wachten in de wachtzaal was het dan mijnen toer...  "Vertel het ne keer meiske", dus ik deed heel m'n verhaal ...al anderhalf jaar...juli...van een stom trapje gevallen...triatlon...ingeschreven...toch maar meegedaan...gerust...parachute...gerust...over een boomstronkske...niet gerust...in mei...30...halve marathon...jah... :-)  Hij vond het wel grappig allemaal, vooral dat ik met een verstuikte voet meedeed met die triatlon en dan NADIEN gerust heb :-))  "En wanneer was de laatste keer?"
"ja, vorige zondag"
"en heb je gerust?"
"nee 't was zilvermeerloop" :-))
Anyway... "doe uw schoenen kousen en broek maar uit" (broek huh??? 't gaat over mijn enkel!! :-))  En dan moest ik zo tegen de muur gaan staan en bekeek hij mijn benen ne keer, en dan effe gaan liggen en dan bekeek hij mijn gewrichten ne keer...  Hij pakte mijn onderbeen vast, trok aan mijn voet, en begon daar zo precies wat mee te "roeren".  En dan zei hij: "plooi ne keer uw duim tegen uw onderarm", dus ik deed dat, zonder problemen...  En dan zei hij: "strek uw benen ne keer zo ver je kan", dus ik deed dat ook weer, en dan staan ze zo echt krom naar achter geplooid, en dan zei hij: "jah..." :-))  En dan begon hij mijn benen te plooien, mijn rechterbeen plooide hij, en hij draaide m'n onderbeen richting mijn buik.  Maar dat gaat echt ver bij mij...  En toen vroeg hij: "je kan je been in je nek leggen zeker?", waarop ik antwoordde: "jops, geen probleem, maar beter met m'n rechter dan met m'n linker".
Een duidelijk geval van hypermobiele gewrichten (maar dat wist ik al langer dan vandaag hé).
Dan een paar spiertestjes...  Hij duwde tegen de buitenkant van m'n been en zei: "duw eens zo hard je kan je been naar buiten", en ik probeerde, maar dat ging van geen kanten!!!  Naar binnen evenmin, en met m'n linkerbeen nog slechter dan met m'n rechterbeen!!!
Verdekke seg, ik dacht dat ik toch wel wat sterker was dan dat :-))  Nu ja, ik denk dat ik vooral heel sterk ben in m'n armen, maar dus absoluut niet in m'n benen!!!  Niet moeilijk dat ik m'n voeten altijd omsla, die spierkes houden dat niet vast!!!

Diagnose: ik ben dus duidelijk klaar voor het circus, maar wel zo slap als een vod (in m'n benen dan toch).  Wil ik die halve marathon in mei gaan meelopen, dan zal ik toch nog wel wat sterkere spieren moeten kweken...  'k Heb een briefke meegekregen voor 18x kine, en eigenlijk moest ik ook nog eens een loopanalyse laten doen, want met al m'n corrigerende dingen (schoenen tegen overpronatie, steunzolen, ...) weten we nu niet meer wat juist is hé!!

15:11 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Amai... ook confronterend...
Dus toch maar eens orbitrekken :-) ?

Gepost door: Esther | 10-11-09

Sorry hoor, maar ik proest het bijna uit van het lachen als ik dit lees, grappig geschreven vooral! Kweek maar veel spierkes bij zodat je volgend jaar die halve aankunt! ;-)

Gepost door: Chris | 10-11-09

Esther: idd, 'k ga ne keer orbitrekken :-)) Lol!! Het woord alleen al :-)) Misschien kan ik ook op mijn handen beginnen lopen dan? Als m'n armen toch sterker zijn?

Gepost door: Eva | 10-11-09

binnenkort the muscles from turnhout ;-)
krachttraining dus enzo. SUCCES

Gepost door: Jess | 10-11-09

Het verhaal net zo komisch als de act. Nee serieus spierversterking is de remedie!!

Gepost door: Tiny | 10-11-09

plezant verslagske Eefje dus spierkes kweken meidje, dat gaat dan wel ten koste van je lenigheid,ik kan het weten door mijn karate verleden,doch je zal nu meer aan spierkes hebben dan aan lenigheid waarschijnlijk en geloof mij je eerste halve komt er heus wel!

Gepost door: patrick aerts | 10-11-09

Ik denk niet dat je klaar bent voor het circus, als je dit verhaal leest zou je denken dat je al in het circus zat i.p.v. in het kabinet van de dokter ;-)

Gepost door: Herman | 13-11-09

Amaai zeg, wat een lenige ben jij!!! En nu spierkes kweken!! :-)

Gepost door: Wendy | 13-11-09

De commentaren zijn gesloten.