20-12-09

De aarde warmt op...

... maar Turnhout zal daar de laatste dagen geen duit bij in't zakje doen denk ik!!!  Dat zal wel voor bijna heel Belgie gelden, niet?  BEEEEEEEEEEREKOUD is het!!!  En, ondanks dat Mario daar niet zo blij mee is, mijn looptrainingen lijden daar een beetje onder...

Afgelopen zondag heb ik echt een fameus klopje gekregen van die koude, en het schrikte me allemaal een beetje af!!!  Ik had het echt zo koud in die lange tight, echt, en toen ik dan dinsdagavond wilde gaan lopen, zag ik het ineens toch niet meer zitten...  Mijn loopmaatje (alé, fiets-naast-loop-maatje) had forfait gegeven, en ik zag het gewoon niet zitten...  Donderdagavond had ik dan ook willen gaan lopen, maar dan ben ik naar een kerstvoorstelling van de kindjes van de lagere school hier geweest.  Zo schattig!!!!
Door die sneeuwval van donderdag heb ik dan ook besloten om vrijdag maar een dagje verlof te nemen :-)  Ik wilde dan vrijdag gaan lopen ipv donderdag, maar toen zijn we onverwachts nog naar de kerstmarkt in Aken gegaan, en we waren wat laat thuis...

Maar dan vandaag...  Wat een domper op de feestvreugde!!!  Ik keek er zo naar uit om die Gaston Roelants te gaan lopen, en nadien had ik met vrienden afgesproken om gezellig samen te gaan eten in Leuven...  Maar die verdomde sneeuw besliste er anders over!!!  Ik had nog niet in Brussel geraakt denk ik!!
Doordat m'n plannen in het water (of in de sneeuw) vielen, viel ook mijn humeur een beetje in duigen...  Nadat ik dan ook nog es een "boze" mail van Mario kreeg (nee 't was geen boze hoor, maar 't kwam een beetje op een slecht moment :-)), zat ik helemaal in een dipke...

En wat moet je doen bij dipjes???  Gaan lopen hé!!!  Eigenlijk had ik wel wat schrik om in de sneeuw te gaan lopen (uitschuiven, enkels verstuiken, ik zag het allemaal al maar voor mij), maar ik werd al gerustgesteld dat ik niet zou uitschuiven!  En m'n enkel- en beenspieren zijn de laatste weken ook al flink steviger geworden (door de kine-bezoekjes), dus die verstuikte enkels komen ook al minder vaak voor!

Dus ik vertrok, in de sneeuw (het was nog een beetje aan het sneeuwen) richting vaart.  Een paar dappere mensen hadden hun trottoir geveegd, en daar kon ik dan redelijk op lopen, en voor de rest liep ik in de bandensporen op de wegen.  Maar als ik dan aan de vaart aankwam, ging ik dus LANGS die vaart lopen.  Amai amai, daar waren geen trottoirvegers en ook geen bandensporen van auto's!!  Daar was het dus flink ploeteren, en soms ging het gewoon niet om te lopen omdat je gewoon 20cm diep in de sneeuw zakte!!  Bovendien was het nog es megahard beginnen sneeuwen en liep ik (op m'n terugweg) ook nog tegen de wind in.  M'n 2 broeken, 3 truien, regenjas, kousen, muts en handschoenen waren kletsnat toen ik thuiskwam.  MAAR het heeft deugd gedaan :-))  'k Heb maar 5km gedaan (samen met een vriendin), maar wel op een vreselijke tijd van bijna een uur :-)))  'k Vind het eigenlijk nog wel grappig :-))  Soms wisten we gewoon niet of we nu in een beek aan het lopen waren of gewoon op het weggetje :-))

Mijn parcourtje maar dan eigenlijk allemaal wit:

20122009

16:37 Gepost door Eefje de loop-kampioen ;-) in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik vond het heerlijk lopen door de diepe sneeuw in het bos. Ja...wel wat zwaarder lopen.

Gepost door: Tiny | 20-12-09

Een boze mail ???? :-) Ik moest je gewoon aan het lopen krijgen !!! Je hebt grootse plannen voor 2010 ....en om die te bereiken , moet je gewoon beginnen trainen en je niet verschuilen achter een sneeuwvlokje of een regendruppeltje !
Als iemand wil dat jij je doel bereikt ben ik het wel , dus daarom efkes gemaild hoe het erop stond !! Maar ik ben zeker een van je grootste fans !!

Gepost door: coach mario | 21-12-09

Hihi, ok Mario, maar dat was niet zomaar "een" sneeuwvlokje, dat was een stortvloed aan sneeuwvlokjes die tegen windkracht 5 tegen me inbeukten :-)) En van een regendruppeltje heb ik geen schrik ;-))

Maar 'k ben toch maar gaan lopen hé ;-) En zolang ge mijne grootste fan blijft is't goed :-))

Gepost door: Eva | 21-12-09

lastig lopen inderdaad door die sneeuw, nog erger dan mul zand soms...

Gepost door: Peter | 23-12-09

2010 ik wens je nog een gekker 2010 dan 2009 !! Fijne kerstdagen xxx

Gepost door: Katrien | 23-12-09

De commentaren zijn gesloten.